Почео празник позоришне уметности у Зрењанину

24. април 2018. године

Зрењанин, 24. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отворила је синоћ у Народном позоришту Тоша Јовановић у Зрењанину 68. Фестивал професионалних позоришта Војводине, који ће, под слоганом Глумци су се вратили, публико, трајати до 29. априла.

 

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Снажне српско-мађарске књижевне релације

20. април 2018. године

Нови Сад, 20. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је данас учеснике програма који су организовани на штанду наше земље на 25. међународног салона књига у Будимпешти, на којем је Република Србија почасни гост.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић присуствовала отварању НОМУС

20. април 2018. године

Нови Сад, 20. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  синоћ је у Српском народном позоришту присуствовала отварању 38. издања Фестивала НОМУС.

   Детаљније >>>

 

Трајна вредност дела Марка Челебоновића

19. април 2018. године

Нови Сад, 19. април 2018. -  Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  је синоћ, говорећи на отварању изложбе Пастели Марка Челебоновића  у Споменбирци Павла Бељанског, рекла да ништа није тако суров, ни тако правдан судија као време и да је то највидљивије у уметности, у којој  нека у доба њиховог настајања веома популарна дела и њихове ауторе потпуно брише из колективног сећања, а друге, опет, претвара у трајне вредности.

   Детаљније >>>

 

Снажнија подршка матичним библиотекама у Војводини

18. април 2018. године

Нови Сад, 18. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  разговарала је данас са управником Библиотеке Матице српске Селимиром Радуловићем и директорима осам матичних библиотека у АП Војводини. Реч је библиотекама у Новом Саду, Зрењанину, Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Суботици, Панчеву и Вршцу. 

   Детаљније >>>

 

Подршка обележавању  Дана АП Војводине и у Новом Саду

17. април 2018. године

Нови Сад, 17. април 2018. - У Музеју Војводине данас је одржана трећа, завршна јавна расправа о нацрту Покрјинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине  и других дана од покрајинског значаја,  на којој је дата подршка предлогу да се као Дан АП Војводине обележава 25. новембар дан на који је 1918. Велика народна скупштина у Новом Саду прогласила Присаједињење војвођанских области Краљевини Србији.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић: Културно уметничка друштва су чувари традиције и обичаја сваке националне заједнице

16. април 2018. године

Нови Сад/Кула, 16. април 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић присуствовао је протеклог викенда обележавању 150 година од оснивања Мађарског културног центра Непкер из Куле.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић на премијери Родољубаца

13. април 2018. године

Нови Сад, 13. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ у Српском народном позоришту премијери представе Јована Стерије Поповића Родољубци.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Култура и језик су ослонци очувања свих идентитета у Војводини

12. април 2018. године

Нови Сад, 12. април 2018. - Покрајинки секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обратила се данас у Скупштини Војводине учесницима дводневне Међународне конференције Језик култура - идентитет, у организацији покрајинског заштитника грађана.

   Детаљније >>>

 

И Банат подржао предлог да 25. новембар буде Дан АП Војводине

10. април 2018. године

Зрењанин, 10. април 2018. - Нацрт Покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине  и других дана од покрајинског значаја, добио је једнодушну подршку на јавној расправи која је данас одржана у Зрењанину.

   Детаљније >>>

 

Ускршња честитка Драгане Милошевић верницима који Ускрс славе по јулијанском календару

05. април 2018. године

Нови Сад, 05. април 2018. - У име Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и у своје лично име, честитам свим верницима, као и  патријарху Српске православне цркве господину Иринеју, предстојећи Ускрс

   Детаљније >>>

 

Изузетан наступ Сиднејске компаније игре у Српском народном позоришту

04. април 2018. године

Нови Сад, 04. април 2018. - Покрајински секретар  за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ у Српском народном позоришту (СНП) наступу Сиднејске компаније игре, организованом у оквиру  15. Београдског фестивала игре.

   Детаљније >>>

 

Подршка Срема предлогу да 25. новембар буде обележаван као Дан Војводине

03. април 2018. године

Нови Сад/Рума, 03. април 2018. - Нацрт Покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине  и других дана од покрајинског значаја добио је пуну подршку у јавној расправи која је данас одржана у Културном центру Брана Црнчевић у Руми.

   Детаљније >>>

 

Ускршња честитка Драгане Милошевић верницима који Ускрс славе по грегоријанском календару

30. март 2018. године

Нови Сад, 30. март 2018. - Свим верницима који предстојећи Ускрс славе по грегоријнском календару, од срца честитам тај највећи хришћански празник. 

   Детаљније >>>

 

Kосово и Метохија колевка и јединствени историјски израз културе српског народа

28. март 2018. године

Београд, 28. март 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић јуче је у Палати Србије учествовао на округлом столу, који је одржан у оквиру дијалога о баштини културе на Kосову и Метохији.

 

   Детаљније >>>

 
Позив за јавну расправу о Нацрту покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине и других дана од покрајинског значаја

24. март 2018. године

Нови Сад, 24. март 2018. - Покрајинска влада је на седници од 21. марта 2018. године усвојила  програм јавне расправе о Нацрту покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине и других дана од покрајинског значаја. Тим документом предложено је да се Дан АП Војводине свечано обележава 25. новембра, када је 1918. године Велика народна скупштина у Новом Саду прогласила присаједињење војвођанских области Краљевини Србији.

   Детаљније >>>

 

У Пивнициама отворен 24. фестивал драмске инсценације војвођанских Словака ДИДА

23. март 2018. године

Пивнице, 23. март 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је вечерас у Пивницама 24. фестивал ДИДА Драмске инсценације домаћих аутора војвођанских Словака.

   Детаљније >>>

 
Студенти факултета политичких наука из Бање Луке на пријему у Покрајинској влади

22. март 2018. године

Нови Сад, 22. март 2018. - Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Драгана Милошевић приредили су данас свечани пријем за студенте Факултета политичких наука, Универзитета у Бањој Луци, у централном холу Покрајинске владе.

   Детаљније >>>

 

Секретарка Милошевић присуствовала извођењу балета Хонгконга под називом Хармонија богова и људи

22. март 2018. године

Нови Сад, 22. март 2018. - Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић синоћ је у Српском народном позоришту, присуствовала извођењу балета Хонгконга под називом Хармонија богова и људи кинеског кореографа Феи Боа(Fei Bo).

   Детаљније >>>

 

Изузетан концерт Војвођанског симфонијског оркестра у Синагоги

19. март 2018. године

Нови Сад, 19. март 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и помоћница секретара Ивана Бороја присуствовале су синоћ у новосадској Синагоги концерту Војвођанског симфонијског оркестра.

   Детаљније >>>

 

Отворен јубиларни 50. драмски меморијал Петра Ризнича Ђађе

19. март 2018. године

Нови Сад/Руски Крстур, 19. март 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић присуствовао је протеклог викенда у Руском Крстуру отварању 50. јубиларног Драмског меморијала Петра Ризнича Ђађе чију организацију је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

   Детаљније >>>

 

Обележено 25 година Завода за заштиту споменика културе у Панчеву

16. март 2018. године

Нови Сад, 16. март 2018. - Завод за заштиту споменика културе у Панчеву данас је обележио 25 година од оснивања, 18. марта 1993. године, одвајањем Јединице за заштиту споменика културе од своје матичне куће, Народног музеја Панчево.

   Детаљније >>>

 

Снажна подршка најстаријем српском професионалном театру

16. март 2018. године

Нови Сад, 16. март 2018. - Српско народно позориште (СНП) увек је било једна од наших најважнијих културних институција, а не треба заборавити ни да је тај театар иницирао оснивање других, изузетно важних институција и установа као што су Стеријино позорје, Академија уметности у Новом Саду и Позоришни музеј Војводине, изјавила је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић. 

   Детаљније >>>

 

Матица српска је камен темељац нашег идентитета

15. март 2018. године

Нови Сад, 15. март 2018. - Баш као и пре готово два века када је основана, Матица српска је и у овом времену стожер националног сабирања, културног уздизања и просвећивања нашег народа, изјавила је данас, приликом посете најстаријој српској књижевној, културној и научној институцији, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>  

 

Милошевић: Пуна подршка очувању идентитета националних мањина

15. март 2018. године

Нови Сад, 15. март 2018. - Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас са амбасадорком Републике Словачке у Србији Дагмар Репчековом о досадашњој и могућностима будуће сарадње.   

   Детаљније >>>  

 

Промоција издаваштва, културе и уметности на Новосадском сајму

14. март 2018. године

Нови Сад, 14. март 2018. - Сајам књига, Међународна изложба уметности Арт експо и Сајам образовања Путокази, који су трајали од 7. до 12. марта на Новосадском сајму званично  су затворени. И ове године, као и годинама уназад, на новосадском Сајму књига Покрајинску владу традиционално је презентовао обједињени штанд Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне мањине националне заједнице. Испред Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама домаћини штанда су били Зоран Лазин, подсекретар и мр Славко Матић, саветник за међурегионалну сарадњу. Ове три манифестације представиле су око 150 излагача.

   Детаљније >>>  

 

Изузетан значај РТВ, градња нове зграде тече по плану

13. март 2018. године

Нови Сад, 13. март 2018. - Радио-Телевизија Војводине (РТВ) као регионални јавни медијски сервис чини окосницу система информисања у АП Војводини, а одлука Покрајинске владе да, после готово две деценије неоправданог занемаривања тог проблема, покрене решавање њеног трајног смештаја  од огромне је важности, изјавила је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>  

 

Под слоганом Глумци су се вратили, публико одржава се 68. Фестивал професионалних позоришта Војводине

12. март 2018. године

Нови Сад, 12. март 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин био је данас у Покрајинској влади домаћин организаторима 68. Фестивала професионалних позоришта Војводине, који ће се ове године од 23. до 29. априла одржати у Народном позоришту Тоша Јовановић у Зрењанину.

   Детаљније >>>  

 

Драгана Милошевић: Празник писане речи, уметничке креативности и знања

07. март 2018. године

Нови Сад, 7. март 2018. - Сајам књига и Међународна изложба уметности Арт експо, који управо почињу, и предстојећи Сајам образовања Путокази, чине својеврсну целину која би могла да се назове и празником писане речи, уметничке креативности и знања, дакле свега оног што оплемењује и узвисује људски дух и чини суштински смисао живота, рекла је данас на Новосадском сајму покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Зоран Лазин отворио изложбу Свет књиге у Музеју општине Бачка Топола

01. март 2018. године

Нови Сад/Бачка Топола, 01. март 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин синоћ је у Музеју општине Бачка Топола отворио гостујућу изложбу Музеја Војводине Свет књиге, ауторке мр Лидије Мустеданагић.

   Детаљније >>>