Културна сарадња АП Војводине и руске Републике Коми

23. фебруар 2018. године

Нови Сад, 23. фебруар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић разговарао је данас у Покрајинској влади са министром културе, туризма и архивских послова Републике Коми (Руска Федерација) Сергејом Витаљевићем Јемељановим и директорком Филхармоније Комија Маријом Балмастовом о могућностима сарадње у области културе.

   Детаљније >>>

 

Додељене Вукове награде за 2017. годину

06. фебруар 2018. године

Нови Сад, 06. фебруар 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин присуствовао је данас у Председништву Републике Србије додели Вукове награде за 2017. годину. Свечаној додели присусвовали су председница Народне Скупштине Републике Србије Маја Гојковић и министар за културу и информисање Владан Вукосављевић.

   Детаљније >>>

 

Отворена изложба Путевима предака у Културном центру Новог Сада

06. фебруар 2018. године

Нови Сад, 06. фебруар 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је синоћ у Културном центру Новог Сада изложбу Путевима предака. Поставка је резултат радова са истоимене ликовне колоније одржане на Фрушкој гори у октобру прошле године, у организацији Удружења Српски крајеви.

   Детаљније >>>

 

Отворен 15. Сремскокарловачки новогодишњи ликовни салон

01. фебруар 2018. године

Нови Сад, 01. фебруар 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић, присуствовао је синоћ у галерији Културног центра у Сремским Карловцима отварању 15. Сремскокарловачког новогодишњег ликовног салона, у организацији Карловачке уметничке радионице.

   Детаљније >>>

 

У Музеју Војводине отворена изложба Чуруг на удару империја

31. јануар 2018. године

Нови Сад, 31. јануар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић говорио је синоћ у Музеју Војводине поводом отварања изложбе Чуруг на удару империја 20 година археолошке експедиције, аутора Станка Трифуновића, музејског саветника - археолога.

   Детаљније >>>

 

Србија и Војводина почасни гости Сајма књига у Будимпешти

30. јануар 2018. године

Нови Сад, 30. јануар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић са сарадницима разговарао је јуче у Покрајинској влади са помоћницом министра културе и информисања Иваном Димић, специјалним саветником у министарству културе и информисања Драганом Хамовићем и вишим саветником за књижевно стваралаштво и издаваштво Младеном Весковићем о заједничком наступу на предстојећем Сајму књига у Будимпешти, на коме ће Србија бити почасни гост.

   Детаљније >>>

 

Обележена  Светосавска недеља

29. јануар 2018. године

Нови Сад/Суботица, 29. јануар 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Илић присуствовао је прошле недеље у Српском културном центру Свети Сава отварању Светосавске недеље, духовно-културне манифестације која се у Суботици одржава већ више од две и по деценије.

   Детаљније >>>

 

Изузетно важна улога недељника Хрватска ријеч

28. јануар 2018. године

Суботица, 28. јануар 2018. - Недељник Хрватска ријеч обележио је 15 година непрекидног излажења, а свечаности која је тим поводом уприличена у Суботици присуствовали су и заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник за информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић.

   Детаљније >>>

 

Година великих историјских датума

27. јануар 2018. године

Нови Сад, 27. јануар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић синоћ је у Сремским Карловцима присуствовао обележавању три, за Војводину, важне годишњице.
Свечаном академијом под називом Године које се памте означен је почетак прославе годишњице Карловачког мира, потписаног 1699. године, 100 година од завршетка Првог светског рата и 100 година од присаједињења Војводине Србији.

   Детаљније >>>

 

Снажнија сарадња са Новосадским сајмом

26. јануар 2018. године

Нови Сад, 26. јануар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је у Покрајинској влади разговарао са директором Новосадског сајма Слободаном Цветковићем о предстојећем мартовском Сајму књига Арт експо у Новом Саду.

   Детаљније >>>

 

Култура повезује све просторе

19. јануар 2018. године

Нови Сад, 19. јануар 2018. - У Галерији Петар Лубарда у Андрићграду синоћ је отворена изложба Петар Лубарда 1907-1974-2017, приређена у оквиру Међународног филмског и музичког фестивала Кустендорф. Присутнима на отварању се, у име Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и ондосе с верским заједницама, обратио заменик покрајинског секретара др Небојша Кузмановић.

   Детаљније >>>

 

Промовисане књиге "Масовни злочини које је починио Антон Бауер и његови сарадници" и "Логори"

17. јануар 2018. године

Нови Сад, 17. јануар 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин данас је у Музеју Војводине  присуствовао промоцији књига "Масовни злочини које је починио Антон Бауер и његови сарадници" и "Логори", као наставак  Едиције књига Злочини окупатора и њихових помагача 1941-1945, које је приредио директор Музеја Војводине др Драго Његован.

   Детаљније >>>

 

Помен невиним жртвама мађарске рације из 1942. године широм Шајкашке

8. јануар 2018. године

Нови Сад, 8. јануар 2018. - У више места широм Шајкашке данас је одата пошта невиним жртвама злогалсне мађарске рације у којој је у тој области од 4. до 19. јануара 1942. године на најсвирепији начин побијено 2.345 Срба, Јевреја и Рома.

   Детаљније >>>

 

Штаткић: Никада нећемо заборавити страдалнике у рацији из 1942. године

4. јануар 2018. године

Чуруг, 4. јануар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницам Мирослав Штаткић присуствовао је данас, у Музеју жртава рације у Чуругу, комеморативном скупу посвећеном 76. годишњици злогласне мађарске рације у јужној Бачкој из јануара 1942.

   Детаљније >>>