Културно наслеђе као мост сарадње Србије и Кине

22. мај 2017. године

Нови Сад, 22. мај 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић, разговарали су данас у Покрајинској влади са  кинеском културном делегацијом, коју је предводио државни администратор за културно наслеђе г. Лиу Јуџуо (Liu Yuzhu).

   Детаљније >>>

 

Обележен  међународни Дан музеја у Музеју Војводине

18. мај 2017. године

Нови Сад, 18. мај 2017. - Музеј Војводине у Новом Саду данас је био домаћин музејским стручњацима из целе Србије, обележавајући међународни Дан музеја. Тим поводом Дан музеја честитао је и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама професор Мирослав Штаткић, док је  испред Министарства за културу и информисање честитку  упутила Вања Марковић. У име Музеја Војводине госте је поздравио директор др Драго Његован.

   Детаљније >>>

 

Балет Катарина Измаилова премијерно 20. маја у СНП

18. мај 2017. године

Нови Сад, 18. мај 2017. - Балет Катарина Измаилова нашег познатог композитора Рудолфа Бручија, у чију част је овог пролећа у Новом Саду организован фестивал поводом сто година од његово рођења, премијерно ће бити изведен 20. маја на сцени Јован Ђорђевић Српског народног позоришта, речено је на данашњој конференцији за новинаре у СНП-у.

   Детаљније >>>

 

Музика је амбасадор културе сваке земље

16. мај 2017. године

Нови Сад, 16. мај 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић разговарао је данас са директором Војвођанског симфонијског оркестра Романом Бугаром и в.д. директором опере Српског народног позоришта Александром Станковим о реализованим пројектима и плановима за даље наступе.

   Детаљније >>>

 

Отворена изложба Купиник - последња престоница српских деспота

12. мај 2017. године

Нови Сад, 12. мај 2017. - У Музеју Војводине  данас је отворена изложба  Купиник - последња престоница српских деспота, која је организована у склопу манифестације Музеји Србије 10 дана од 10 до 10, а коју је припремио Ђорђе Бошковић из Завичајног музеја у Руми. Изложбу је отворио подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин.

   Детаљније >>>

 

Гостовање Војвођанског симфонијског оркестра у Темишвару

11. мај 2017. године

Нови Сад/Темишвар, 11. мај 2017. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин присуствовао је данас концерту Војвођанског симфонијског оркестра, који је наступио у Темишвару у оквиру обележавања 70 година од оснивања Темишварске филхармоније Банатул.

   Детаљније >>>

 

Десет дана за уживање у музејима     

09. мај 2017. године

Нови Сад, 09. мај 2017. - Поводом најаве манифестације Музеји Србије, десет дана од 10 до 10, која званично почиње сутра, данас је у Музеју Војводине одржана конференција за новинаре, на којој су o  овогодишњим активностима говорили др Драго Његован, в.д. директорa Музеја Војводине, др Јасна Јованов, управница Спомен-збирке Павла Бељанског, др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске, др Милан Мицић помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама АП Војводине и Далибор Рожић, члан Градског већа за културу.

   Детаљније >>>

 
Вишеструко већа подршка информисању на српском језику у земљама у окружењу

05. мај 2017. године

Нови Сад, 05. мај 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић и главни и одговорни уредник Српских недељних новина из Будимпеште Драган Јаковљевић потписали су данас уговор о финанијској подршци за ову годину.

 

  Детаљније >>>

 
Омаж страдалницима злогласног логора Нађмеђер

05. мај 2017. године

Нови Сад, 05. мај 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић учествовао је синоћ у Градској библиотеци у Новом Саду  на вечери посвећеној страдању заточеника у аусто-угарског логора Нађмеђер током Првог светског рата.

 

  Детаљније >>>

 

Подршка фестивалу Егзит

04. мај 2017. године

Нови Сад, 04. мај 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић разговарао је данас са Душаном Ковачевићем, директором фестивала Егзит,  једне од најпознатијих музичких манифестација у Европи.

 

  Детаљније >>>

 

Секретар Штаткић отворио изложбу поп-арта

28. април 2017. године

Нови Сад, 28. април 2017. - У савременој уметности препознатљив је, посебан и фасцинантан израз поп-арт културе, нарочито у сликарству, рекао је синоћ у Музеју савремене уметности Војводине покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић, отварајући изложбу Галерије Центар из Париза.

 

  Детаљније >>>

 

Уметност, музика и култура без граница

27. април 2017. године

Нови Сад, 27. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са продеканом за пословање Академије ликовних уметности Свеучилишта у Загребу професором Томиславом Бунтаком о проширењу сарадње између новосадске и загребачке Академије уметности.

 

   Детаљније >>>

 
Подршка балету Српског народног позоришта
24. април 2017. године

Нови Сад, 24. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић боравио је данас у радној Српском народном позоришту (СНП), где је разговарао са Тонијем Ранђеловићем, в.д. директора Балета тог театра. Поред упознавања са плановима и програмима рада, Штаткић је присуствовао и редовној балетској проби и разговарао са члановима балетског ансамбла.

   Детаљније >>>

 

Трајне су и дубоке словачко-српско књижевне везе

22. април 2017. године

Бачки Петровац, 22. април 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић учествовао је данас на традиционалном, 61. по реду Књижевном саветовању у Бачком Петровцу.

   Детаљније >>>

 

Каравуково је пример изузетног значаја аматеризма

21. април 2017. године

Каравуково, 21. април 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник секретара за јавно информисање Ђорђе Вукмировић, посетили су данас  КУД Станиша Стошић из Каравукова.

   Детаљније >>>

 

Секретар  Штаткић посетио Општину Инђија

20. април 2017. године

Нови Сад, 20. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић посетио је данас општину Инђија, где је разговарао са председником општинске скупштине Миланом Предојевићем. Повод за посету  била је сарадња институција те општине са Покрајинским секретаријатом за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

   Детаљније >>>

 

Петеру Хандкеу уручена награда Милован Видаковић

19. април 2017. године

Нови Сад, 19. април 2017. - Аустријском књижевнику Петеру Хандкеу синоћ је уручена награда за прозно стваралаштво Милован Видаковић коју додељује међународни фестивал прозе Просефест.  Свечаној додели у СНП су, уз остале, присисутвовали и републички министар културе и информисања Владан Вукосављевић, покрајински подсекретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин и председник Скупштине града Новог Сада Здравко Јелушић.

   Детаљније >>>

 

Одржан други концерт у оквиру Фестивала Рудолф Бручи

12. април 2017. године

Нови Сад, 12. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић присуствовао је синоћ у Свечаној сали Градске куће у Новом Саду, другом концерту који је одржан  у оквиру Фестивала "Рудолф Бручи".

   Детаљније >>>

 

Секретар Штаткић примио обоисту Борислава Чичовачког

11. април 2017. године

Нови Сад, 11. април 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић  разговарао је данас са Бориславом Чичовачким, једним од наших најбољих обоиста, који је постдипломске студије завршио  на Свелинк Конзерваторијуму  у Амстердаму.

   Детаљније >>>

 

Очувати благо свих конфесија

06. април 2017. године

Нови Сад, 06. април 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник задужен за односе с верским заједницама Мирослав Илић разговарали су данас са директором Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама др Милетом Радојевићем и помоћником Марком Николићем.

   Детаљније >>>

 

Почео  67. Фестивал професионалних позоришта Војводине

04. април 2017. године

Нови Сад, 04. април 2017. - Фестивал професионалних позоришта Војводине, 67. по реду, отворен је синоћ у Српском народном позоришту у Новом Саду. На четири позоришне адресе - СНП, Новосадског позоришта, Позоришта младих и Новосадског новог театра (сала гимназије "Лаза Костић") - до недеље ће бити одиграно укупно 12 представа.

   Детаљније >>>