Обележено 25 година Завода за заштиту споменика културе у Панчеву

16. март 2018. године

Нови Сад, 16. март 2018. - Завод за заштиту споменика културе у Панчеву данас је обележио 25 година од оснивања, 18. марта 1993. године, одвајањем Јединице за заштиту споменика културе од своје матичне куће, Народног музеја Панчево.

   Детаљније >>>

 

Снажна подршка најстаријем српском професионалном театру

16. март 2018. године

Нови Сад, 16. март 2018. - Српско народно позориште (СНП) увек је било једна од наших најважнијих културних институција, а не треба заборавити ни да је тај театар иницирао оснивање других, изузетно важних институција и установа као што су Стеријино позорје, Академија уметности у Новом Саду и Позоришни музеј Војводине, изјавила је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић. 

   Детаљније >>>

 

Матица српска је камен темељац нашег идентитета

15. март 2018. године

Нови Сад, 15. март 2018. - Баш као и пре готово два века када је основана, Матица српска је и у овом времену стожер националног сабирања, културног уздизања и просвећивања нашег народа, изјавила је данас, приликом посете најстаријој српској књижевној, културној и научној институцији, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>  

 

Милошевић: Пуна подршка очувању идентитета националних мањина

15. март 2018. године

Нови Сад, 15. март 2018. - Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас са амбасадорком Републике Словачке у Србији Дагмар Репчековом о досадашњој и могућностима будуће сарадње.   

   Детаљније >>>  

 

Промоција издаваштва, културе и уметности на Новосадском сајму

14. март 2018. године

Нови Сад, 14. март 2018. - Сајам књига, Међународна изложба уметности Арт експо и Сајам образовања Путокази, који су трајали од 7. до 12. марта на Новосадском сајму званично  су затворени. И ове године, као и годинама уназад, на новосадском Сајму књига Покрајинску владу традиционално је презентовао обједињени штанд Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне мањине националне заједнице. Испред Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама домаћини штанда су били Зоран Лазин, подсекретар и мр Славко Матић, саветник за међурегионалну сарадњу. Ове три манифестације представиле су око 150 излагача.

   Детаљније >>>  

 

Изузетан значај РТВ, градња нове зграде тече по плану

13. март 2018. године

Нови Сад, 13. март 2018. - Радио-Телевизија Војводине (РТВ) као регионални јавни медијски сервис чини окосницу система информисања у АП Војводини, а одлука Покрајинске владе да, после готово две деценије неоправданог занемаривања тог проблема, покрене решавање њеног трајног смештаја  од огромне је важности, изјавила је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>  

 

Под слоганом Глумци су се вратили, публико одржава се 68. Фестивал професионалних позоришта Војводине

12. март 2018. године

Нови Сад, 12. март 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин био је данас у Покрајинској влади домаћин организаторима 68. Фестивала професионалних позоришта Војводине, који ће се ове године од 23. до 29. априла одржати у Народном позоришту Тоша Јовановић у Зрењанину.

   Детаљније >>>  

 

Драгана Милошевић: Празник писане речи, уметничке креативности и знања

07. март 2018. године

Нови Сад, 7. март 2018. - Сајам књига и Међународна изложба уметности Арт експо, који управо почињу, и предстојећи Сајам образовања Путокази, чине својеврсну целину која би могла да се назове и празником писане речи, уметничке креативности и знања, дакле свега оног што оплемењује и узвисује људски дух и чини суштински смисао живота, рекла је данас на Новосадском сајму покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Зоран Лазин отворио изложбу Свет књиге у Музеју општине Бачка Топола

01. март 2018. године

Нови Сад/Бачка Топола, 01. март 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин синоћ је у Музеју општине Бачка Топола отворио гостујућу изложбу Музеја Војводине Свет књиге, ауторке мр Лидије Мустеданагић.

   Детаљније >>>