Секретар Драгана Милошевић честита празник Јом кипур

18. септембар 2018. године

Нови Сад, 18. септембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, упутила је честитку припадницима јеврејске заједнице у Војводини и Србији поводом обележавања најсвечанијег јеврејског празника Јом кипура.

   Детаљније >>>

 

Мировић: Двоструко већа средства за програмске садржаје СНП

17. септембар 2018. године

Нови Сад, 17. септембар 2018. - Покрајинска влада ће од јануара следеће године обезбедити двоструко већа средства за програмске садржаје Српског народног позоришта у Новом Саду, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић након састанка са руководством тог позоришта.

На састанку је договорено да Покрајинска влада издвоји значајна средства и за реконструкцију сценске технике и набавку нових инструмената.

 

   Детаљније >>>

 

Одржан Концерт Kорзо Војвођанског симфонијског оркестра

17. септембар 2018. године

Нови Сад, 17. септембар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је у суботу увече концерту поводом обележавања 40 година од оснивања Фонда за унапређење вокалне уметности младих Меланије Бугариновић и ћерке Мирјане Kалиновић Kалин, који је  одржан код Бановине на Булевару Михајла Пупина у Новом Саду.

   Детаљније >>>

 

Знаковни језик и у установама културе

13. септембар 2018. године

Нови Сад, 13. септембар 2018. - Поводом почетка обуке из знаковног језика за запослене у пет установа културе у Новом Саду, данас је у Архиву Војводине одржана конференција за новинаре, где је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић изнела став, да је ово само почетак реализације бројних пројеката намењених управо особама са инвалидитетом.

   Детаљније >>>

 

Подршка Српском културном центру Стева Сремац из Сенте

12. септембар 2018. године

Нови Сад, 12. септембар 2018. - У склопу обележавања Дана општине Сента, синоћ је у локалном Дому културе организована свечаност на којој су представници Српског културног центра Стеван Сремац покрајинском секретару за културу, јавно ифнормисање и односе с верским заједницама Драгани Милошевић уручили захвалницу за подршку коју Покрајинска влада и ресорни секретаријат пружају тој изузетно значајној културној установи.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Лепота разлика телевизијских и радијских прича су заједнички именитељ свих нас

09. септембар 2018. године

Нови Сад, 09. септембар 2018. - Вечерас је Бачка Топола међународно седиште најбољих телевизијских и радијских документарних емисија и због тога ми је изузетно задовољство што сам у прилици да вам се обратим у овом предивном амбијенту, у којем као да још живе векови који су одавно за нама, и овако лепим поводом какав почетак деветог издања вашег изузетног фестивала Професта 2018, који има још лепши поднаслов Лепота разлика рекла је синоћ на Пононији, надомак Бачке Тополе, уочи доделе награда и признања најбољим ауторима телевизијске и радијске репораже, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Дргана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: И кроз културу српско-мађарска прожимања су традиционално дубока

08. септембар 2018. године
 

Нови Сад, 08. септембар 2018. - Заиста ми је изузетно задовољсво што сам у прилици да вас, у име Покрајинске владе и лично име, поздравим вечерас, на почетку још једног издања Месеца српске културе, изузетно значајне манифестација која, ево већ готово једну целу деценију, у целој Мађарској афирмише нашу културу рекла је синоћ, поздрављајући присутне у будимпештанском Текелијануму, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Снажна подршка Фестивалу ауторског филма Профест

07. септембар 2018. године
 

Нови Сад, 07. септембар 2018. - Вековима добра сарадња Републике Србије са Руском федерацијом, показала се и у одржавању Фестивала Профест 2018, где су уназад седам година партнери и пријатељи фестивала телевизијске компаније Московског региона и Подмосковља , истакла је на данашњем састанку у Покрајинској влади, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић са делегацијом фестивала Профест 2018 и делегацијом московског фестивала Братина.

  

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић: Кроз светлост речи до уметности беседништва

02. септембар 2018. године

Нови Сад, 02. септембар 2018. - "Изузетна ми је част што сам у прилици да вам се вечерас обратим и да отворим овај изузетно важан, рекла бих узвишен фестивал који, захваљујући пре свега вашем ентизијазму и истрајности, траје ево већ 27 година истакла је синоћ отварајући 27. Фестивал беседништва у позоришту Добрица Милутиновић у Сремској Митровици, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић: Културна баштина нам је учитељица, мотив и путоказ

31. август 2018. године

Нови Сад, 31. август 2018. - На простору целе Војводине  раскош културне баштине је импресивна, а томе је директно пропорционална и свест Секретаријата на чијем сам челу, и целе Покрајинске владе о значају њеног очувања што је наше трајно и недвосмислено опредељење, рекла је данас, отварајући у Подграђу Петроварадинске тврђаве конференцију  Употреба баштине покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић присуствовала наступу Зрењанинског филхармонијског оркестра

31. август 2018. године

Нови Сад/Зрењанин, 31. август 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ наступу Зрењанинског филхармонијског оркестра који је, на Житном тргу највећег града у средњем Банату, одржан у оквиру  33. по реду манифестације Дани пива.

   Детаљније >>>

 

Култура најпродуктивније поље за сарадњу  

28. август 2018. године

Нови Сад, 28. август 2018. - У амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду промовисан је пројекат Култура на длану, који ће, у оквиру Interreg Ipa прекограничне сарадње Србије и Мађарске, реализовати градови Нови Сад и Сегедин. Тај пројекат подрзумева израду итегралне базе података о културној баштини  и културним менифестацијама двају градова, као и покретање интерактивног интернет портала на којем ће сви ти подаци бити презентоване најширој јавности, а о његовом значају данас су говорили и помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милан Мицић и помоћник покрајинског секретара за привреду и туризам Сергеј Тамаш.

   Детаљније >>>

 

Изузетан значај фестивала "Нови Сад Танго град"

26. август 2018. године

Нови Сад, 26. август 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно инфоормисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је синоћ у новосадској Синагоги учеснике петог Међународног фестивала "Нови Сад Танго град", који се одржава на неколико локација у Новом Саду.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић отворила фестивал НЕО који је почео концертом Cameratе Academicе

24. август 2018. године

Нови Сад, 24. август 2018. - Oд вечерас, па до половине септембра, Нови Сад ће бити домаћин празника класичне музике који, не случајно, почиње концертом оркестра Camerata Academica који обележава 30. годишњицу плодног уметничког рада, рекла је синоћ, отварајући у Католичкој порти фестивал НЕО, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Дргана Милошевић.  

   Детаљније >>>

 

Одржани Дани буњевачке културе у Новом Саду

24. август 2018. године

Нови Сад, 24. август 2018. - Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, присуствовали су синоћ у Културном центру Новог Сада петим Данима буњевачке културе у оквиру којих је приказан и део традиционалне буњевачке жетвене свечаности Дужијанца чији дан, као свој национални празник, Буњевци обележавају у августу сваке године.

   Детаљније >>>

 

Честитка за Курбан бајрам покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић

20. август 2018. године

Нови Сад, 20. август 2018. - У име Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и у своје лично име, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић честитала је Курбан бајрам свим грађанима исламске вероисповести.

   Детаљније >>>

 

Обележена 302. годишњица битке код Петроварадина

05. август 2018. године

Нови Сад, 05. август 2018. - Цела историја људског рода јесте смењивања сукоба и приближавања народа и цивилизација, а заједничко обележавање историјских догађаја у којима су актери били на супротним странама свакако доприноси да у будућности сукоба буде мање, рекао је данас  поводом обележавања 302. годишњице битке код Петроварадина помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Ђорђе Вукмировић. 

   Детаљније >>>