Међународни фестивал позоришта за децу на културолошкој мапи света

25. септембар 2017. године

Нови Сад/Суботица, 25. септембар 2017. - Дечијом луткарском представом Море маште позоришта из Ниша синоћ је у Народном позоришту у Суботици отпочео  овогодишњи, 24. по реду Међународни фестивал позоришта за децу, који ће се одржавати до 29. септембра.

   Детаљније >>>

 

Илић се састао са гркокатоличким владиком Георгијем Џуџаром

22. септембар 2017. године

Нови Сад, 22. септембар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, задужен за верске заједнице Мирослав Илић састао се данас са гркокатоличким владиком Георгијем Џуџаром.   Сусрет је уприличен у владичанском двору Апостолског егзархата за гркокатолике у Србији и Црној Гори, са седиштем у Новом Саду.

   Детаљније >>>

 

У Мартину отворена изложба Иза гора и долина - Три века Словака у Војводини

22. септембар 2017. године

Нови Сад/Мартин, 22. септембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић говорио је јуче у Словачком народном музеју у Мартину, у Словачкој, на отварању изложбе  "Иза гора и долина - Три века Словака у Војводини" коју је припремио Музеј Војводине.

   Детаљније >>>

 

Илић присуствовао Светој архијерејској Литургији у Бачу

20. септембар 2017. године

Нови Сад, 20. септембар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с весрким заједницама Мирослав Илић посетио је прекјуче Бач, где је присуствовао Светој архијерејској Литургији, коју је водио  Његово Преосвештенство Епископ будимски г. Лукијан.

   Детаљније >>>

 

Аматеризам заслужује пуну подршку

19. септембар 2017. године

Нови Сад, 19. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић отворио је синоћ у Дому културе у Јаши Томићу 12. Фестивал аматерских позоришта Војводине, ФЕТРА 2017.

   Детаљније >>>

 

Обележено 300 година од рођења Марије Терезије

18. септембар 2017. године

Нови Сад, 18. септембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић присуствовао је у Новом Бечеју и Новом Милошеву бележавању 300 година  од рођења царице Марије Терезије. Пригодну свечаност заједно су организовали Амбасада Словачке у Србији, Општина Нови Бечеј, Банатски културни центар Ново Милошево, МЗ Ново Милошево и Удружење за неговање традиције.

   Детаљније >>>

 

Ускоро и опера по Сремчевом Поп Ћири и поп Спири

18. септембар 2017. године

Нови Сад, 18. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са Горданом Драговићем, професором на Катедри за оперску режију и глуму на Факултету музичке уметности у Београду.

   Детаљније >>>

 

Нераскидиве су везе са Републиком Српском у свим областима

17. септембар 2017. године

Нови Сад , 17. септембар 2017. - Пријатељство и везе Републике Србије и Републике Српске нераскидиви су у свим областима, рекао је вечерас, поздрављајући у Скупштини АП Војводине учеснике манифестације Дани Српске у Србији, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић.

   Детаљније >>>

 

Вукмировић у Руми отворио изложбу Плакатирање геноцида

15. септембар 2017. године

Рума, 15. септембар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић отворио је вечерас у Завичајном музеју у Руми изложбу Плакатирање геноцида чији аутор је директор Музеј Војводине др Драго Његован.

   Детаљније >>>

 

Штаткић: Музичка продукција за нове медије

15. септембар 2017. године

Нови Сад, 15. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић јуче је разговарао са композитором и фронтменом групе Гарави сокак Банетом Крстићем.

  

   Детаљније >>>

 

Илић посетио Римокатоличку жупу Пресветог Тројства у Сомбору

15. септембар 2017. године

Нови Сад, 15. септембар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за односе са верским заједницама Мирослав Илић посетио је јуче Римокатоличку жупу Пресветог Тројства у Сомбору.

   Детаљније >>>

 

Велики успех Ане Казимић у Шведској 

14. септембар 2017. године

Нови Сад, 14. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са младом новосадском композиторком Аном Казимић (1985). Њена композиција Аурори Ел  је на недавно одржаном  Фестивалу за младе композиторе у Штокхолму у Шведској избарана међу пет најбољих.

   Детаљније >>>

 

Све већа подршка савременој књижевности

14. септембар 2017. године

Нови Сад, 14. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић разговарао је данас са познатим књижевником Пером Зупцем о стању на нашој савременој књижевној сцени.

   Детаљније >>>

 

Обележени 320. годишњица Сенћанске битке и Дан општине Сента

11. септембар 2017. године

Нови Сад , 11. септембар 2017. - Свечана седница Скупштине општине Сента одржана је данас у сенћанској Градској кући у част 320. годишњице Сенћанске битке. Данашњој свечаности су присуствовали председник Републике Србије Њ.Е. Александар Вучић, председник Мађарске Њ.Е. Јанош Адер, делегације Мађарске и Турске Републике, делегације Владе Републике Србије, Покрајинске владе и Скупштине Аутономне покрајине Војводине, председници локалних самоуправа са територије АП Војводине, припадници Војске Републике Србије и други.

   Детаљније >>>  

 

Сећање на јунаке Топличког устанка

07. септембар 2017. године

Нови Сад, 07. септембар 2017. - Топлички устанак је једини устанак становништва на окупираној територији Србије у Првом светском рату рекао је отварајући данашњу излобу Топлички устанак 1917-2017 у Музеју Војводине помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милан Мицић.

   Детаљније >>>

 

Јунацима Легета одата почаст

04. септембар 2017. године

Нови Сад/Легет , 04. септембар 2017. - На пољу Легет, надомак Сремске Митровице, тачно пре 103 године, тачније 6. септембра 1914. године, вођена је тактички ретка битка између српске и аустроугарске војске. Поље Легет је место страдања бораца Тимочке дивизије српске војске у бици против аустроугарских трупа.

 

   Детаљније >>>

 

Обележено 700 година манастира Крупе у Далмацији

29. август 2017. године

Нови Сад, 29. август 2017. - На позив епископа далматинског Фотија, заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић, присуствовао је током претходна два дана обележавању јубилеја, 700 година манастира Крупа у далматинској епархији, код Обровца у Републици Хрватској.

 

   Детаљније >>>

 

Мирослав Илић присуствовао литургији у Суботици

29. август 2017. године

Нови Сад / Суботица, 29. август 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, задужен за односе са верским заједницама Мирослав Илић јуче је присуствовао на Водицама у Суботици, свечаној литургији поводом Успења пресвете Богородице храмовној слави - Великој Госпојини.

 

   Детаљније >>>

 

Достојно обележје српским интернирцима из 1941. у Барчу

18. август 2017. године

Нови Сад, 18. август 2017. - Сва места страдања српских војника и цивила, ма где се налазила и ма када су се та страдања догодила, морају да буду достојно обележена, што се односи и на гробље у мађарском граду Барчу, на којем су сахрањени Срби интернирани из добровољачких несеља у пролеће 1941. године, рекао је данас, на састанку са представницима Удружења солунских добровољаца Краљ Петар I из Алексе Шантића, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић.

 

   Детаљније >>>