У порти фрушкогорског манастира Бешеново обележена летња слава Светих Кирика и Јулите

28. јул 2017. године

Бешеново/Нови Сад, 28. јул 2017. - У оквиру обележавања летње славе Светих Кирика и Јулите, у порти фрушкогорског манастира Бешеново одржан је песнички скуп, и уручене награде за овогодишњу, традиционалну поетску манифестацију „Бешеновска приношења“. Тема је ове године насловљена „Земних милина небески крој“ а у оквру песничког окупљања биће објављена и истоимена поетска збирка 139 песама учесника, поета из Србије и расејања.

   Детаљније >>>

 

Мирослав Штаткић примио др Милана Узелца познатог естетичара и факултетског професора

28. јул 2017. године

Нови Сад, 28. јул 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић и подсекретар у овом секретаријату, Зоран Лазин разговорали су данас са проф. др Миланом Узелцем, нашим познатим естетичарем и факултетским професором. У разговору је било речи о могућностима за приређивање и издавање обједињеног дела др Узелца, чији су радови у области естетике објављени у више земаља и на више језика.

   Детаљније >>>

 

Мирослав Штаткић примио Дејана Томића познатог новинара и приређивача издања посвећених традиционалном музичком наслеђу

28. јул 2017. године

Нови Сад, 28. јул 2017. - Покрајински секретар Мирослав Штаткић и подсекретар у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Зоран Лазин примили су данас Дејана Томића, публицисту сабирача и приређивача српског књижевног наслеђа у области музике и њене историје, као и дела расутих по часописима, новинама и заборављеним издањима, алманасима, антологијама и зборницима из протеклог доба.

   Детаљније >>>

 

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама разговарао са мр Сашом М. Мартом замеником шефа амбасаде Србије у Јужноафричкој Републици

24. јул 2017. године

Нови Сад, 24. јул 2017. - Мирослав Штаткић покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама примио је данас заменика шефа мисије у Амбасади Републике Србије у Преторији, престоници Јужноафричке Републике (ЈАР). У данашњем разговору учествовали су и подсекретар у Покрајинском секретаријату Зоран Лазин и директорка Завода за културу Војводине Смиљана Влајић.  

   Детаљније >>>  

 

На обронцима Фрушке горе  десета уметничка колонија у Крчедину

21. јул 2017. године

Нови Сад, 21. јул 2017. - Јубиларна десета међународна уметничка колонија „Крчедин 2017“ отворена је синоћ у дому породице Јакшић у Крчедину. Тим поводом подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин је у име ресорног секретаријата поздравио присутне, међу којима су били и лауреати овогoдишње титуле „Ја Крчединац“.

   Детаљније >>>  

 

Посета црквеној општини Рума

20. јул 2017. године

Нови Сад, 20. јул 2017. - Пракса обиласка православних и других храмова свих конфесија и подршка њиховој обнови и очувању настављена је јуче, обиласком црквене општине Рума.

   Детаљније >>>  

 

Штаткић: Промоција дела домаћих аутора

20. јул 2017. године

Нови Сад, 20. јул 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић јуче је у Покрајинској влади разговарао са Исидором Жебељан, истакнутом српском композиторком млађе генерације и редовном чланицом САНУ. Тема разговора је могућност даље сарадње, с обзиром на то да је Исидора до сада написала 25 композиција за различите инструменталне, вокално-инструменталне и вокалне ансамбле: од композиција за соло инструмент, преко камерне и симфонијске музике, до опере.

   Детаљније >>>

 

Различита су искуства у приватизацији медија

15. јул 2017. године

Нови Сад, 15. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе за верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник секретара за јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић, учествовали у Крупњу на „Данима медија“ које је у конгресном центру хотела „Гранд“ организовао Медија Инфо центар из Новог Сада.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић: Снажна подршка Словачком војвођанском  позоришту

14. јул 2017. године

Нови Сад, 14. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је разговарао са директорком Словачког војвођанског позоришта из Бачког Петровца, Виером Крстовски о могућностима даље сарадње.

   Детаљније >>>

 

Мирослав Илић посетио манастир Петковица

14. јул 2017. године

Нови Сад, 14. јул 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за односе с верским зјаедницама Мирослав Илић са сарадницима јуче је посетио манастир Петковица поред Шишатовца.     

   Детаљније >>>

 

Додељене награде „Златно перо“ Друштва новинара Војводине

08. јул 2017. године

Нови Сад, 08. јул 2017. - У атријуму Музеја Војводине у Новом Саду, данас су додељене новинарске награде Златно перо, које Друштво новинара Војводине, почев од 2010. додељује сваке године. Лауреатима и званицама на данашњој свечаној додели награде обратили су се подсекретар у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Зоран Лазин и председник ДНВ Младен Батут.

   Детаљније >>>

 

У Ђурђину одржанa "Дужијанца" и  такмичење рисара

08. јул 2017. године

Нови Сад/Ђурђин, 08. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама др Небојша Кузмановић присусутвовао је данас у Ђурђину, селу надомак Суботице, традиционалној манифестацији у организацији буњевачких Хрвата "Дужијанци 2017" и такмичењу рисара, који се ове године одржава 49 пут за редом. У оквиру овогодишње „Дужијанце“ ове године окупили су се рисари и рисарице из Републике Хрватске, Мађарске, Републике Српске и највише из околине Суботице, који су са кошењем почели од раног јутра.

   Детаљније >>>

 

Небојша Кузмановић отворио „Тесла глобал форум“

07. јул 2017. године

Нови Сад, 07. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је у Конгерсном центру ЦЕПТОР на Андревљу  свечано  отворно пети по реду“Тесла глобал форум”. Манифестација је посвећена промоцији науке, културе и образовања у част великог српског научника Николе Тесле  и ове године се одржава до 10. јула на Фрушкој гори, у Новом Саду и манастиру Шишатовац, оним местима за које је и сам Тесла за живота био везан.

   Детаљније >>>

 

Посета фрушкогорским манастирима  Јазак и Врдник 

07. јул 2017. године

Нови Сад, 07. јул 2017. - Помоћници покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужени за односе с верским заједницама и заштуту културног наслеђа, Мирослав Илић и др Милан Мицић посетили су јуче манастире у Јазку и Врднику, као и Парохијску цркву у селу Јазак.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић: За културу не сме да буде малих и великих средина

06. јул 2017. године

Фекетић, 06. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник секретара за јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић, присуствовали су синоћ у Фекетићу коцерту „На таласима љубави и доброте“, Фолклорног ансамбла „Венац“ из руског града Костроме.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић отворио 56. фестивал „Црвена ружа“

01. јул 2017. године

Руски Крстур, 01. јул 2017. - Заменик Покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић, отворио је вечерас 56. по реду Фестивал културе војвођанских Русина „Црвена ружа“.

   Детаљније >>>

 

Отворена изложба „Десет година Развојног пројекта интегративне заштите наслеђа – Векови Бача“

30. јун 2017. године

Београд, 30. јун 2017. - У Великој галерији Дома Војске Србије у Београду, данас је отворена изложба „Десет година Развојног пројекта интегративне заштите наслеђа – Векови Бача“, на којој се присутнима обратио и заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић.  

   Детаљније >>>

 
Штаткић разговарао са амбасадорком Словачке Дагмар Репчековом
30. јун 2017. године

Нови Сад, 30. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић, са сарадницима, разговарао је данас са амбасадорком Словачке у нашој земљи Дагмар Репчековом (Dagmar Repčekovα).

   Детаљније >>>

 

Подршка гостовању плесног спектакла „Trait d’Union“ у СНП

29. јун 2017. године

Нови Сад, 29. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић, разговарали су данас са Ан Лорен Вигуру, аташеом за културу Амбаседе Републике Француске у Србији и Орели Поле, руководиоцем Француског института у нашој земљи.

   Детаљније >>>

 

Морамо да чувамо заједничко наслеђе и места која нас спајају

27. јун 2017. године

Арача, 27. јун 2017. - Базилика у Арачи је једно од оних добрих места која нас повезују, јер памти и сведочи о историји која је овде и српско-словенска и мађарска, рекао је синоћ, на манифестацији „Слово љубве“ у Арачи код Новог Бечеја заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић.

   Детаљније >>>

 

Срце Војводине је отворено за све

26. јун 2017. године

Нови Сад, 26. јун 2017. - Свака национална и свака верска заједница је за Војводину изузетно важна и отуда и наша недвосмислена подршка њиховим  традиционалним манифестацијама као значајном елементу очувању укупног идентитета, рекао је синоћ, поздрављајући учеснике Бајрамске софре покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић.

   Детаљније >>>

 

Сећање на вечног Мику Антића

25. јун 2017. године

Нови Сад, 25. јун 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама  др Небојша Кузмановић присиствовао је синоћ у Мокрину 32. меморијалу „Мирослав Мика Антић“.

  

   Детаљније >>>

 

Подсекретар Зоран Лазин отворио изложбу слика Љубинке Шибе Фимић ''Српски јунаци Косовске битке – владари вечности''

23. јун 2017. године

Рума, 23. јун 2017. - Подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Зоран Лазин, отворио је у Завичајном музеју у Руми изложбу слика Љубинке Шибе Фимић ''Српски јунаци Косовске битке – владари вечности''. Изложба је посвећена једном од најважнијих момената у историји Срба, Косовском боју а ова сликарка је до сада излагала у многим земљама од Кине, до Москве и Берлина.

   Детаљније >>>

 

Изузетно важна улога Буњевачке матице  

22. јун 2017. године

Нови Сад, 22. јун 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник за јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић, разговарали су данас са делегацијом Буњевачке матице коју је предводио њен нови председник Вељко Војнић.

   Детаљније >>>

 

Покрајина стално унапређује модел подршке информисању на језицима мањина

21. јун 2017. године

Нови Сад, 21. јун 2017. - У организацији „Херор Медиа Понта“ данас је у дворани „Еђшег“ представљена постпубликација  са прошлогодишње конференције „Заједнице новог времена“, посвећене мањинским и локалним медијима. О публикацији, као и о актуелном тренутку у информисању на језицима националних мањина, говорили су помоћник покрајинског секретара јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић, члан Градског већа града Новог Сада задужен за културу Далибор Рожић, директорка  „Мађар Соа“ Розалија Екрес и директорка „Херор Медиа Понта“ Наташа Херор.

   Детаљније >>>

 

Креативни подстицај за веће коришћење европских фондова

21. јун 2017. године

Нови Сад, 21. јун 2017. - У организацији Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, у великој сали Скупштине Војводине данас је одржано саветовање „Могућности финансирања пројеката у области културе путем ЕУ фондова“, намeњен пре свега носиоцима функција у локалним самоуправама, али и запосленима у покрајинским институцијама који раде на припремама пројеката.

   Детаљније >>>

 

Суботички фестивал позоришта за децу одавно превазишао границе Србије

19. јун 2017. године

Нови Сад, 19. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама профеор Мирослав Штаткић и подсекретар Зоран Лазин разговарали су данас са директором Међународног фестивала позоришта за децу у Суботици Слободаном Марковићем. На недавном 30. међународном позоришном фестивалу „Валиска“, у граду Ломжи у Пољској,  Марковићу је уручено високо признање за заслуге у ширењу пољске културе у свету.

   Детаљније >>>