Такмичење најбољих мајстора звука

23. новембар 2017. године

Нови Сад, 23. новембар 2017. - Уметност медија, као креативни алат данас, а извесно колико и сутра, представљаће нову изражајност људског вокабулара у шта нас ТАКТОНС већ 16 година уверава да није фикција, већ реална могућност рекао је синоћ у Студију М, отварајаћи међународно такмичење тонских снимака јавних медијских сервиса из региона и средње Европе - ТАКТОНС, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић.

   Детаљније >>>

 

Ефикасан модел подршке информисању на језицима националних мањина

20. новембар 2017. године

Нови Сад, 20. новембар 2017. - Очување и развој система јавног информисања на језицима националних мањина је изузетно важан елеменат очувања њиховог идентитета, а модел подршке који тај систем добија у АП Војводини је врло ефикасан, рекао је у петак, на пaнелу Европа и мањински медији, одржаном у оквиру Прве Европске конференције посвећене мањинским и локалним медијима, помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Ђорђе Вукмировић.

   Детаљније >>>

 

Ленкин прстен  Мирославу Алексићу

20. новембар 2017. године

Нови Сад/Србобран, 20. новембар 2017. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин присуствовао је у суботу књижевној манифестацији Ленкин прстен, у оквиру које је истоимена  награда додељена песнику Мирославу Алексићу.

   Детаљније >>>

 

Награда Медијакулт додељена новинарки РТВ-а Светлани Миљанић

17. новембар 2017. године

Нови Сад, 17. новембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је уручиo награду Завода за културу Војводине Медијакулт новинарки документарног програма Радио-телевизије Војводине Светлани Миљанић, за емисију У сну и на јави- цело село уметничко дело.

   Детаљније >>>

 

Штаткић: Снажна подршка мањинским и локалним медијима

17. новембар 2017. године

Нови Сад, 17. новембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је  отворио  други дан Прве Европске конференције посвећене мањинским и локалним медијима. Уз подршку Покрајинског секретаријата, Министарства културе и информисања и Града Новог Сада, конференцију је организовала новосадска агенција Херор медија понт.

   Детаљније >>>

 

Драгоцено сведочанство о узлетима новосадске краљице спортова 

17. новембар 2017. године

Нови Сад, 17. новембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић синоћ је у Градској библиотеци у Новом Саду говорио на промоцији књиге Нови Сад скочиград аутора Павла Малешева.

   Детаљније >>>

 

Одржан састанак са представницима Фондације "Нови Сад 2021- Европска престоница културе"

9. новембар 2017. године

Нови Сад, 9. новембар 2017. - У организацији Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама данас је одржан радни састанак са представницима Фондације " Нови Сад 2021- Европска престоница културе" на челу са директором Немањом Миленковићем и директорима институција културе у АП Војводини, чији је оснивач Покрајинска влада.

   Детаљније >>>

 

Обележено 250 година од рођења Филипа Вишњића

6. новембар 2017. године

Нови Сад/Шид, 6. новембар 2017. - Подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин присуствовао је обележавању 250 година од рођења народног песника и гуслара Филипа Вишњића, које је организовано у оквиру Вишњићевих дана, традиционалне манифестације која се одржава у Вишњићеву код Шида.

   Детаљније >>>

 

Штаткић Заводу за културу Војводине честитао награду на Сајму књига

6. новембар 2017. године

Нови Сад, 6. новембар 2017. - Поводом специјалне награде коју је на недавно завршеном 62. међународном фестивалу књига у Београду добила петотомна Енциклопедија филозофских наука др Николе Кајтеза, покрајински секретар за културу, јавно инфромисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић примио је данас Смиљану Влајић,  директорку издавача те капиталне едиције Завода за културу Војводине.

   Детаљније >>>

 

Лепота словачке народне ношње је непролазна

6. новембар 2017. године

Нови Сад, 6. новембар 2017. - У оквиру фестивала Словачке народне ношње Словака у Војводини, који је по други пут одржан у Кисачу, вечерас је промовисана и фотомонографија Словачка лепота у народној ношњи чији су аутори Павел Сурови и Бранислав Кокавац. О фотомонграфији је, уз остале, говорио и заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић.

   Детаљније >>>

 

Мирослав Штаткић уручио 50. јубиларну награду историчару уметности Стефану Жарићу

3. новембар 2017. године

Нови Сад , 3. новембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је у Спомен збирци Павла Бељанског уручио историчару уметности Стефану Жарићу јубиларну, 50. по реду награду, коју ова институција културе додељује за најбољи мастер рад одбрањен на Одељењу за историју уметности Филозофског факултета Универзитета у Београду од школске 1967. године.

   Детаљније >>>

 

Милошевић и Штаткић примили делегацију Амбасаде Француске

1. новембар 2017. године

Нови Сад , 1. новембар 2017. - Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић, примили су данас делегацију Амбасаде Републике Француске у Србији, на челу са отправником послова господином Николом Фајем.

   Детаљније >>>

 

Пријем за Перу Зупца поводом Шантићеве награде

30. октобар 2017. године

Нови Сад, 30. октобар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић, примио је данас песника Перу Зупца поводом Шантићеве награде коју му је недавно доделило Српско просвјетно и културно друштво Просвјета из Мостара.

   Детаљније >>>

 

На Сајму књига промовисане партитуре младих српских композитора

27. октобар 2017. године

Нови Сад, 27. октобар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић посетио је данас 62. међународни сајам књига у Београду, где је на штанду Покрајинског секретаријата говорио на промоцији едиције Завода за културу Војводине Седам партитура савремених српских композитора у издању Удружења композитора Војводине.

   Детаљније >>>

 

У Бачкој Паланци одржан научни скуп Епископи Епархије бачке Епархија бачка кроз векове

26. октобар 2017. године

Нови Сад/Бачка Паланка , 26. октобар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама, задужен за односе са верским заједницама Мирослав Илић присисутвовао је у суботу, 21. октобар, у Вили Гранде у Бачкој Паланци, одржавању  научног скупа Епископи Епархије бачке Епархија бачка кроз векове.

   Детаљније >>>

 

Подршка очувању српске културне традиције у Војводини и у региону

25. октобар 2017. године

Нови Сад , 25. октобар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић са сарадницима, уручио је данас уговоре представницима културно-уметничких друштава и других  удружења која су подржана на конкурсу за финансирање пројеката и програма у области заштите и очувања традиционалног стваралаштва Срба у АП Војводини и културног наслеђа Срба у региону у овој години.

   Детаљније >>>

 

Слоганом Човек ...загонетка сам себи отпочела 25. Вршачка позоришна јесен

21. октобар 2017. године

Нови Сад , 21. октобар 2017. - Подсекретар у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин јуче је присуствовао свечаном отварању јубиларног 25. Међународног фестивала позоришне класике "Вршачка позоришна јесен". Под слоганом "Човек... загонетка сам себи", у наредних девет дана, према избору селектора, одиграће се седам представа, а у складу са јубилејом публика ће пратити и квалитетан пратећи програм.

   Детаљније >>>