Слоганом Човек ...загонетка сам себи отпочела 25. Вршачка позоришна јесен

21. октобар 2017. године

Нови Сад , 21. октобар 2017. - Подсекретар у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин јуче је присуствовао свечаном отварању јубиларног 25. Међународног фестивала позоришне класике "Вршачка позоришна јесен". Под слоганом "Човек... загонетка сам себи", у наредних девет дана, према избору селектора, одиграће се седам представа, а у складу са јубилејом публика ће пратити и квалитетан пратећи програм.

   Детаљније >>>

 

Изузетан значај информисања на језицима националних мањина

19. октобар 2017. године

Нови Сад , 19. октобар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Ђорђе Вукмировић присуствовао је данас обележавању 73. годишњице постојања и рада недељника на словачком језику Хлас људу.

   Детаљније >>>

 

Штаткић: Петар Лубарда симбол горштачке снаге и жара  

19. октобар 2017. године

Нови Сад , 19. октобар 2017. - Петар Лубарда представља један инстиктивни стваралачки нагон аутентичне матрице, рекао бих црногорског и животног крша - уписаног горштачког кода космогонијске непостижне снаге и жара, оценио је данас у Спомен-збирци Павла Бељанског, на отварању научног скупа посвећеног великом сликару, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић.

   Детаљније >>>

 

У  Бечеју отворен 5. Фестивал монодраме Бефемон

19. октобар 2017. године

Нови Сад/Бечеј , 19. октобар 2017. - Помоћница покрајинског секретара за културу, јавно ифнормисање и односе с верским заједницама Татјана Бањанин присуствовала је синоћ у Бечеју  отварању 5. Фестивала монодраме Бефемон, који се у том граду одржава до 21. октобра. 

   Детаљније >>>

 

Oбележен дан рођења бана Јосипа Јелачића

17. октобар 2017. године

Нови Сад, 17. октобар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић са сарадницима присуствовао је синоћ у амфитеатру СПЦ Војводина свечаном обележавању једног од четири званична празника хрватске националне мањине у Србији -  Дана рођења бана Јосипа Јелачића. Непосредно пре тога, овај празник  обележен је и мисом у цркви Светог Јурја у Јелачићевом родном Петроварадину, у којој је он и крштен.

   Детаљније >>>

 

Фестивал хармонике - чувар српског идентитета

16. октобар 2017. године

Нови Сад, 16. октобар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је јуче у Вуковару 5. Међународни Фестивал хармонике Славоније, Барање и западног Срема.

   Детаљније >>>

 

Штаткић разговарао са новим шефом диригетном Опере СНП Ђанлуком Марчаном

13. октобар 2017. године

Нови Сад, 13. октобар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић разговарао је данас са Ђанлуком Марчаном, новим шефом диригентом Опере Српског народног позоришта (СНП) о плановима будућег рада тог дела нашег најстаријег театра.

   Детаљније >>>

 

Изложба Плакатирање геноцида и у  Сремским Карловцима

12. октобар 2017. године

Нови Сад , 12. октобар 2017. - После Сремске Митровице и Руме, изложба Плакатирање геноцида је на свом путу кроз Срем синоћ отворена у Патријаршијском двору у Сремским Карловцима. Изложбу чији аутор је др Драго Његован, директор Музеја Војводине, отворио је помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама др Милан Мицић.

   Детаљније >>>

 

Отворен 1. међународни фестивал кратког филма посвећен безбедној заједници

12. октобар 2017. године

Нови Сад, 12. октобар 2017. - Подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заејдницама Зоран Лазин отворио је синоћ у хотелу Парк 1.  међународни фестивал кратког филма посвећен безбедној заједници. Фестивал се одржава у оквиру 23. Међународне конференције безбедних заједница која је прекјуче почела у Новом Саду.

 

   Детаљније >>>

 

Милан Мицић отворио изложбу Kултура сећања: ко не памти поново преживљава

11. октобар 2017. године

Нови Сад, 11. октобар 2017. - У Музеју Војводине јуче је помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за културно наслеђе др Милан Мицић отворио гостујућу изложбу Народног музеја Kраљево Kултура сећања: ко не памти поново преживљава.

 

   Детаљније >>>

 

Сарадња Музеја савремене уметности и РТВ

09. октобар 2017. године

Нови Сад, 09. октобар 2017. - У присуству покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослава Штаткића, данас је у Музеју савремене уметности Војводине потписан Протокол о сарадњи Јавне медијске установе Радио-телевизије Војводине (РТВ) и Музеја савремене уметности Војводине (МСУВ). Протокол су потписали генерални директор РТВ Миодраг Копривица и директор Музеја Радован Јокић.

 

   Детаљније >>>

 

У Бачкој Паланци Пјесмом и игром кроз Крајину  

9. октобар 2017. године

Нови Сад/Бачка Паланка, 9. октобар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић поздравио је у суботу у Бачкој Паланци учеснике културне манифестације Пјесмом и игром кроз Kрајину, која је плод сарадње Kултурне заједнице Kрајине из Београда и општинског руководства Бачке Паланке.

   Детаљније >>>

 

Отворен први "Франц Лист Фест" у Каштелу Ечка код Зрењанина

6. октобар 2017. године

Нови Сад, 6. октобар 2017. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин данас је отворио први фестивал младих талената класичне музике - "Франц Лист Фест" , који је свечано одржан у Каштелу "Ечка" код Зрењанина.

   Детаљније >>>

 

Бороја отворила "Град у архитектури/Архитектура у граду 18/17 - Бечкерек- Петровград Зрењанин

4. октобар 2017. године

Нови Сад/Зрењанин, 4. октобар 2017. - Помоћница покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ивана Бороја отворила је у Kултурном центру Зрењанина изложбу фотографија "Град у архитектури/Архитектура у граду 18/17 - Бечкерек- Петровград Зрењанин.

   Детаљније >>>

 

Бранково коло је тријумф поезије и књижевности  

3. октобар 2017. године

Нови Сад, 3. октобар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама  Мирослав Штаткић разговарао је данас са Ненадом Грујичићем директором песничке манифестације Бранково коло из Сремских Карловаца, која је ове године имала своје 46. издање.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић отворио Пештански књижевни омнибус

1. октобар 2017. године

Нови Сад , 1. октобар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић јуче је у свечаној сали палате Текелијанум, у Будимпешти отворио манифестацију "Пештански књижевни омнибус".

   Детаљније >>>

 

Мирослав Штаткић разговарао са мултимедијалним уметником Зораном Гашијем  

29. септембар 2017. године

Нови Сад, 29. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је у Покрајинској влади разговарао са прозаистом, песником, сликарем и књижевником Зораном Гашијем о могућностима сарадње.

   Детаљније >>>

 

Бањанин отворила конференцију Book Talk

29. септембар 2017. године

Нови Сад, 29. септембар 2017. - Помоћница покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Татјана Бањанин отворила је данас у Галерији Матице српске у Новом Саду 3. књижевну конференцију Book Talk, на којој учествују  угледни писци, издавачи и критичари из Србије и земаља региона.

   Детаљније >>>

 

Обележено 500 година реформације

26. септембар 2017. године

Нови Сад, 26. септембар 2017. - Хришћанска реформатска црква и Словачка евангеличка црква а.в., централном екуменском манифестацијом у суботу су у Панчеву заједнички  обележиле велики јубилеј, 500 година реформације.

   Детаљније >>>

 

Међународни фестивал позоришта за децу на културолошкој мапи света

25. септембар 2017. године

Нови Сад/Суботица, 25. септембар 2017. - Дечијом луткарском представом Море маште позоришта из Ниша синоћ је у Народном позоришту у Суботици отпочео  овогодишњи, 24. по реду Међународни фестивал позоришта за децу, који ће се одржавати до 29. септембра.

   Детаљније >>>

 

Илић се састао са гркокатоличким владиком Георгијем Џуџаром

22. септембар 2017. године

Нови Сад, 22. септембар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, задужен за верске заједнице Мирослав Илић састао се данас са гркокатоличким владиком Георгијем Џуџаром.   Сусрет је уприличен у владичанском двору Апостолског егзархата за гркокатолике у Србији и Црној Гори, са седиштем у Новом Саду.

   Детаљније >>>

 

У Мартину отворена изложба Иза гора и долина - Три века Словака у Војводини

22. септембар 2017. године

Нови Сад/Мартин, 22. септембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић говорио је јуче у Словачком народном музеју у Мартину, у Словачкој, на отварању изложбе  "Иза гора и долина - Три века Словака у Војводини" коју је припремио Музеј Војводине.

   Детаљније >>>

 

Илић присуствовао Светој архијерејској Литургији у Бачу

20. септембар 2017. године

Нови Сад, 20. септембар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с весрким заједницама Мирослав Илић посетио је прекјуче Бач, где је присуствовао Светој архијерејској Литургији, коју је водио  Његово Преосвештенство Епископ будимски г. Лукијан.

   Детаљније >>>

 

Аматеризам заслужује пуну подршку

19. септембар 2017. године

Нови Сад, 19. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић отворио је синоћ у Дому културе у Јаши Томићу 12. Фестивал аматерских позоришта Војводине, ФЕТРА 2017.

   Детаљније >>>

 

Обележено 300 година од рођења Марије Терезије

18. септембар 2017. године

Нови Сад, 18. септембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић присуствовао је у Новом Бечеју и Новом Милошеву бележавању 300 година  од рођења царице Марије Терезије. Пригодну свечаност заједно су организовали Амбасада Словачке у Србији, Општина Нови Бечеј, Банатски културни центар Ново Милошево, МЗ Ново Милошево и Удружење за неговање традиције.

   Детаљније >>>

 

Ускоро и опера по Сремчевом Поп Ћири и поп Спири

18. септембар 2017. године

Нови Сад, 18. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са Горданом Драговићем, професором на Катедри за оперску режију и глуму на Факултету музичке уметности у Београду.

   Детаљније >>>

 

Нераскидиве су везе са Републиком Српском у свим областима

17. септембар 2017. године

Нови Сад , 17. септембар 2017. - Пријатељство и везе Републике Србије и Републике Српске нераскидиви су у свим областима, рекао је вечерас, поздрављајући у Скупштини АП Војводине учеснике манифестације Дани Српске у Србији, покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бијелић.

   Детаљније >>>

 

Вукмировић у Руми отворио изложбу Плакатирање геноцида

15. септембар 2017. године

Рума, 15. септембар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић отворио је вечерас у Завичајном музеју у Руми изложбу Плакатирање геноцида чији аутор је директор Музеј Војводине др Драго Његован.

   Детаљније >>>

 

Штаткић: Музичка продукција за нове медије

15. септембар 2017. године

Нови Сад, 15. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић јуче је разговарао са композитором и фронтменом групе Гарави сокак Банетом Крстићем.

  

   Детаљније >>>

 

Илић посетио Римокатоличку жупу Пресветог Тројства у Сомбору

15. септембар 2017. године

Нови Сад, 15. септембар 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за односе са верским заједницама Мирослав Илић посетио је јуче Римокатоличку жупу Пресветог Тројства у Сомбору.

   Детаљније >>>

 

Велики успех Ане Казимић у Шведској 

14. септембар 2017. године

Нови Сад, 14. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић данас је разговарао са младом новосадском композиторком Аном Казимић (1985). Њена композиција Аурори Ел  је на недавно одржаном  Фестивалу за младе композиторе у Штокхолму у Шведској избарана међу пет најбољих.

   Детаљније >>>

 

Све већа подршка савременој књижевности

14. септембар 2017. године

Нови Сад, 14. септембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић разговарао је данас са познатим књижевником Пером Зупцем о стању на нашој савременој књижевној сцени.

   Детаљније >>>

 

Обележени 320. годишњица Сенћанске битке и Дан општине Сента

11. септембар 2017. године

Нови Сад , 11. септембар 2017. - Свечана седница Скупштине општине Сента одржана је данас у сенћанској Градској кући у част 320. годишњице Сенћанске битке. Данашњој свечаности су присуствовали председник Републике Србије Њ.Е. Александар Вучић, председник Мађарске Њ.Е. Јанош Адер, делегације Мађарске и Турске Републике, делегације Владе Републике Србије, Покрајинске владе и Скупштине Аутономне покрајине Војводине, председници локалних самоуправа са територије АП Војводине, припадници Војске Републике Србије и други.

   Детаљније >>>  

 

Сећање на јунаке Топличког устанка

07. септембар 2017. године

Нови Сад, 07. септембар 2017. - Топлички устанак је једини устанак становништва на окупираној територији Србије у Првом светском рату рекао је отварајући данашњу излобу Топлички устанак 1917-2017 у Музеју Војводине помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милан Мицић.

   Детаљније >>>

 

Јунацима Легета одата почаст

04. септембар 2017. године

Нови Сад/Легет , 04. септембар 2017. - На пољу Легет, надомак Сремске Митровице, тачно пре 103 године, тачније 6. септембра 1914. године, вођена је тактички ретка битка између српске и аустроугарске војске. Поље Легет је место страдања бораца Тимочке дивизије српске војске у бици против аустроугарских трупа.

 

   Детаљније >>>