Честитка за Курбан бајрам покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгане Милошевић

20. август 2018. године

Нови Сад, 20. август 2018. - У име Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и у своје лично име, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић честитала је Курбан бајрам свим грађанима исламске вероисповести.

   Детаљније >>>

 

Обележена 302. годишњица битке код Петроварадина

05. август 2018. године

Нови Сад, 05. август 2018. - Цела историја људског рода јесте смењивања сукоба и приближавања народа и цивилизација, а заједничко обележавање историјских догађаја у којима су актери били на супротним странама свакако доприноси да у будућности сукоба буде мање, рекао је данас  поводом обележавања 302. годишњице битке код Петроварадина помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Ђорђе Вукмировић. 

   Детаљније >>>

 

Поновно уздизање манастира Бешеново је прилог духовној обнови нашег народа

28. јул 2018. године

Манастир Бешеново
, 28. јул 2018. - Поновно уздизање манастира Бешеново значајан је прилог укупној духовној обнови нашег народа, оценио је данас, на песничко-духовном сабору „Бешеновска приношења“, одржаној у оквиру летње манастирске славе Светих Кирика и Јулите, помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Илић. 

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Симпозијум „Теrra“ јединствен светски догађај стварања скулптура  у теракоти

06. јул 2018. године

Нови Сад
, 06. јул 2018. - „Симпозијум, који се већ више од три деценије одржава у Галерији „Terra“ у Кикинди је јединствен културни догађај ове врсте, не само у нашој земљи, него и у свету, при чему постаје све важнији пример добре праксе“ рекла је  покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отварајући  синоћ 37. међународни симпозијум скулптура у теракоти „Terra“.

   Детаљније >>>

 

У Маглићу обележене Видовданске свечаности

29. јун 2018. године

Нови Сад
, 29. јун 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ивана Бороја присуствовала је синоћ у Маглићу обележавању Видовдана, који  је један од највећих верских српских празника, чији датум се везује за 28. јун. На тај дан  1389. године у Kосовском боју погинуо је кнез Лазар, што је променило ток средњовековне српске државе, а њему у част у неколико војвођанских места, као што је и Бачки Маглић, обележава се сеоска слава.

   Детаљније >>>

 

Свечано отворен пети „Шекспир фестивал“  

29. јун 2018. године

Нови Сад
, 29. јун 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић синоћ је у Српском народном позоришту присуствовао отварању петог  „Шекпир фестивала“, који ће се, почевши од синоћ и трајаће до 3. јула одржавати у Српском народном позоришту, Академији уметности у Новом Саду, Вили Станковић у Чортановцима и Малом позоришту „Душко Радовић“ у Београду.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Награде пројекту „Векови Бача” су на понос целе Србије

28. јун 2018. године

Бач, 28. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић оценила је данас, на конференцији за новинаре одржаној у простору тврђаве Бач, да је додела „Награде ЕУ за културно наслеђе/Награде Европа Ностра 2018” и признања „Гранд при” пројекту „Векови Бача” од изузетног значаја и да може да служи на понос целој нашој земљи.

 

     Детаљније >>>

 

Отворен Међународни фестивал хармонике у Иванову

25. јун 2018. године

Нови Сад/Иваново
, 25. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно инфомисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је синоћ учеснике дводневног Међународног фестивала хармонике „Златна дирка - прва хармоника Војводине", који се,  другу годину за редом,  одржава у селу Иваново, надомак Панчева.

   Детаљније >>>

 

Отворен јубиларни 25. фестивал „Злата брана“ у Кисачу

25. јун 2018. године

Нови Сад
, 25. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, поздравила је синоћ  у Кисачу учеснике јубиларног 25. Дечијег фестивала „Злата брана“.

   Детаљније >>>

 

Ивана Бороја отворила Сабор народне традиције у Змајеву

25. јун 2018. године

Нови Сад/Змајево
, 25. јун 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Ивана Бороја,  отворила је јуче  Сабор народне традиције који je, у  оквиру дводневне манифестације „Културно лето“ , одржан у Змајеву.

   Детаљније >>>

 

Помоћник Илић на хиротонисању Епископа мохачког Исихија

25. јун 2018. године

Нови Сад
, 25. јун 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Илић присуствовао је протеклог викенда, у новосадском Саборном храму Светог Георгија,  светој архијерејској литургији у оквиру које је у чин Епископа мохачког и викара бачког хиротонисан архимандрит Исихије (Рогић).

   Детаљније >>>

 

Песнику Ивану Негришорцу уручена Награда „Деспотица Ангелина Бранковић”

25. јун 2018. године

Нови Сад
, 25. јун 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милан Мицић присуствовао је протеклог петка  уручењу књижевне награде „Деспотица Ангелина Бранковић” лауреату – песнику  Ивану Негришорцу, што је књижевно име проф. др Драгана Станића, председника Матице српске. Свечано уручење одржано је у оквиру манифестације „Слово љубве“ и традиционално се одржава у Банатском културном центру у Новом Милошеву.

   Детаљније >>>

 

Прелепа нијанса  раскошног спректра војвођанских различитости

24. јун 2018. године

Нови Сад
, 24. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић, отворила је синоћ, у Словачком народном дому у Кисачу, изложбу фотографија Павела Суровог и Бранислава Кокавца „Кисачка лепота“. 

   Детаљније >>>

 

Незаборав за невине жртве рације у Чуругу

22. јун 2018. године

Чуруг
, 22. јун 2018. - Покрајински секретар за културу јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је данас у Чуругу обележавању петогодишњица рада Музеја жртава рације, отвореног 2013. године у знак сећања на готово 900 чурушких Срба и Јeвреја који су, у јануару 1942. године, убијени у злогласној мађарској рацији.

   Детаљније >>>

 

Уручeни уговори најбољима на конкурсу „Публика у фокусу“

20. јун 2018. године

Нови Сад
, 20. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић уручила је данас уговоре представницима 21  институције и установе културе из Новог Сада, Ирига и Беочина чији су програми  подржани на конкурсу „Публика у Фокусу“.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић у делегацији Покрајинске владе  у радној посети Истри

18. јун 2018. године

Нови Сад
, 18. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић учествовала је у петак, 15. јуна, у делегацији АП Војводине коју је предводио председник Покрајинске владе Игор Мировић, у разговорима с водећим представницима Истарске жупаније, на челу са жупаном Валтером Флегом. Поред тога делегација АП Војводине састала се и са представницима Савета Срба Истре, које је предводио председник Милан Рашула.

   Детаљније >>>

 

Научни скуп о 1848. у Србобрану

18. јун 2018. године

Нови Сад
, 18. јун 2018. - Др Небојша Кузмановић, заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама отворио је у Србобрану у петак 15. јуна, Научни скуп о 1848. години. Скуп су организовали Општина Србобран и Удружење потомака и поштовалаца добровољаца ослободилачких ратова 1848-1918 "СРБИЈАНСКИ-СРБОБРАНСКИ".

   Детаљније >>>

 

Изложба савременог  цртежа у Музеју савремене уметости Војводине

18. јун 2018. године

Нови Сад
, 18. јун 2018. - Подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Станислав Радуловић присуствовао је у петак, отварању изложбе (Пре)Цртано: Савремени цртеж од Лироја Нимана до данас.

   Детаљније >>>

 

Свечано прослављен почетак Рамазанског Бајрама у Новом Саду

18. јун 2018. године

Нови Сад
, 18. јун 2018. - Помоћници покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Ивана Борoја и Мирослав Илић присуствовали су у суботу 16. јуна, јубиларној десетој манифестацији „Улици отвореног срца – Бајрамској софри у Новом Саду“, традиционалном обележавању другог дана Рамазанског Бајрама, када припадници Исламске заједнице грађанима приказују културна достигнућа и нуде специјалитете оријенталне кухиње.

   Детаљније >>>

 

Повећана подршка информисању на српском језику у земљама у окружењу

13. јун 2018. године

Нови Сад
, 13. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић и главни и одговорни уредник „Српских недељних новина“ из Будимпеште Драган Јаковљевић потписали су данас уговор о финансијској подршци том листу у овој години.

   Детаљније >>>

 

Подршка очувању богатства српског језика и културе

12. јун 2018. године

Нови Сад, 12. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас са проф. др Данком Шипком, познатим српским лингвистом и редовним професором славистике и примењене лингвистике на Државном универзитету Аризоне (САД) који је, уз остало, и аутор Великог српско-енглеског речника.

   Детаљније >>>

 

Сећање на одбрану Сремских Карловаца 1848. године

12. јун 2018. године

Сремски Карловци
, 12. јун 2018. - Парaстосом и полагањем венаца на споменик подигнут на месту на којем се она одиграла, данас је обележена 170. годишњица битке у којој су 12. јуна 1848. Сремски Карловци одбрањени од покушаја мађарских трупа да их заузму и униште вођство српског народног покрета које је у њима било смештено, а тиме и нешто раније формирану Српску Војводину.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић на устоличењу новог епископа осечкопољског и барањског

11. јун 2018. године

Нови Сад, 11. јун 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић присуствовао је јуче, у храму Светог великомученика Димитрија у Даљу, устоличењу новог епископа осечкопољског и барањског  Херувима Ђермановића.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић отворио изложбу "Иза гора и долина - Три века Словака у Војводини"  у Бачком Петровцу

8. јун 2018. године

Нови Сад, 8. јун 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић синоћ је  у Галерији Зуске Медвеђове - Музеја војвођанских Словака у Бачком Петровцу, отворио  изложбу "Иза гора и долина - Три века Словака у Војводини", гостујућу поставку Музеја Војводине.

  

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић присуствовала обележавању 92 године од оснивања Архива Војводине

8. јун 2018. године

Нови Сад, 8. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Архиву Војводине присуствовала обележавању Међународног дана архивиста и обележавању 92. године од оснивања Архива Војводине.

   Детаљније >>>

 

Свечано отворена телевизија „Фолклорика“

7. јун 2018. године

Нови Сад, 7. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Заводу за културу војвођанских Словака у Новом Саду присуствовала свечаном пуштању у рад   ТВ канала „Фолклорика“,  намењен између осталих и словачкој националној мањини у Србији.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић отворила Библионет 2018

7. јун 2018. године

Нови Сад, 7. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Матици српској отворила Библионет 2018 - стручно-научни скуп Заједнице матичних библиотека Србије, чији је циљ афирмација и унапређење библиотекарске струке.

   Детаљније >>>

 

Представљена антологијска едиција „Десет векова српске књижевности“

6. јун 2018. године

Нови Сад, 6. јун 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Милан Мицић присуствовао је данас промоцији антологијске едиције „Десет векова српске књижевности“, деветог кола у десет књига, а у издању Издавачког центра Матице српске.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић присуствовала отварању Генералне скупштине Конференције Европских цркава

1. јун 2018. године

Нови Сад, 1. јун 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је јуче отварању Генералне скупштине Конференције европских цркава (КЕК), коју је поздравним говором званично отворио председник Покрајинске владе Игор Мировић. Конференције европских цркава (КЕК) се одржава од 31. маја до 6. јуна у Новом Саду.

   Детаљније >>>

 

Српско словачко песничко коло у Кулпину

1. јун 2018. године

Нови Сад, 1. јун 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић јуче је у дворцу Дунђерских,  у Кулпину, присуствовао сусрету словачких и српских песника, које је организовао Словачки културни клуб Србије из Бачког Петровца, под називом „Српско словачко песничко коло“

   Детаљније >>>

 

Потписан Оквирни споразум о сарадњи са Кинеском академијом за културно наслеђе

28. мај 2018. године

Нови Сад, 28. мај 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовалa je данас потписивању Оквирног споразума између Кинеске академије за културно наслеђе и Покрајинског завода за заштиту споменика културе на номинацији „Историјског места Бач са окружењем“ за упис у листу светске културне и природне баштине УНЕСКО.

    Детаљније >>>

 

Организована ликовна колонија у манастиру Петковица

28. мај 2018. године

Нови Сад/Петковица, 28. мај 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Илић протеклог викенда посетио је манастир Пековицу, где је одржана десета по реду ликовна колонија, у којој су поред сликара, учествовали и гуслари и песници.

   Детаљније >>>

 

Помоћ и подршка Србима на Косову и Метохији

25. мај 2018. године

Нови Сад, 25. мај 2018. - Делегацију Покрајинске владе у којој су били покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић, за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић и за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Огњен Бјелић, боравила је у вишедневној посети Косову и Метохији.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић:  Очување идентитета Срба изван Србије  је трајан приоритет

24. мај 2018. године

Нови Сад/Вуковар, 24. мај 2018. - У оквиру свечаности уприличене  синоћ у Вуковару поводом 20. годишњице оснивања Заједничког већа општина (ЗВО), признања за допринос мисији те институције уручена су Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и заменику покрајинског секретара др Небојши Кузмановићу.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Примадона Вера Ковач Виткаи сопран мелодрамског интензитета и постојаности

18. мај 2018. године

Нови Сад, 18. мај 2018. - „Музика је молитва! Створитељ је људима поклонио музику како би се могли молити без речи. Она је неопходна животу као ваздух, а људски глас је најлепши инструмент на свету“ рекла је синоћ покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић, цитирајући део из монографије примадоне опере Српског народног позоришта Вере Ковач Виткаи  „Од снова до остварења ‒ Уметност певања“, која је одржана у Градској кући у Новом Саду.

   Детаљније >>>

 

Свечаном академијом обележен Дан Савета чешке националне мањине у Србији

17. мај 2018. године

Нови Сад, 17. мај 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић синоћ је у месту Крушчица, општина Бела Црква, присуствовао Свечаној академији поводом обележавања Дана Савета чешке националне мањине у Србији.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Дух традиције Баната и у Фестивалу румунског фолклора деце

16. мај 2018. године

Нови Сад, 16. мај 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић протеклог викенда говорила је на седмом по реду Фестивалу румунског фолклора деце, који се ове године одржао у месту Торак, општина Житиште.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић и амбасадор Египта Амр Алгувејли разговарали о сарадњи у култури

16. мај 2018. године

Нови Сад, 16. мај 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и амбасадор Арапске Републике Египат у Србији њ.е. Амр Алгувејли сагласили су се да је у обостраном интересу даље унапређење сарадње у области културе.

   Детаљније >>>

 

Aрхеолошкa изложбa „Трагови и поруке“  oтворена у Градском музеју - Културном центру  у Врбасу

15. мај 2018. године

Нови Сад/Врбас, 15. мај 2018. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за област културног наслеђа др Милан Мицић синоћ је у Градском музеју – Културном центру у Врбасу говорио на отварању изложбе археолошких експоната „Трагови и поруке“, ауторке Весне Гргуровић. Поставка је припремљена  у оквиру манифестације „Музеји за десет“ и представља осврт на археолошка истраживања, углавном накита и новца, локалитета Шуваков салаш – Клиса.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: „Музеји за 10“ највећа музејска национална манифестација

11. мај 2018. године

Нови Сад, 11. мај 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је у Музеју Војводине учествовала на конференцији за новинаре поводом предстојеће манифестације „Музеји за 10“.

   Детаљније >>>

 

Мицић: Манастирске и црквене библиотеке места где се вековима чува писана реч

11. мај 2018. године

Нови Сад, 11. мај 2018. -  Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за културно наслеђе, др Милан Мицић јуче је учествовао у раду стручног скупа под називом „Манастирске и црквене библиотеке чувари културне баштине“.  

   Детаљније >>>

 

У Музеју Војводине отворена изложба о култу Светог Спиридона у српској народној традицији

11. мај 2018. године

Нови Сад, 11. мај 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама др Небојша Кузмановић синоћ је у Музеју Војводине отворио изложбу „Свети Спиридон – заборављени чудотворац", дугогодишње ауторско дело Сузане Миловановић, музејског саветника - историчара и Александра Петијевића, музејског саветника - етнолога.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Драгоцена сведочанства времена и историје

10. мај 2018. године

Нови Сад, 10. мај 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отворила је данас у Архиву Војводине   изложбу „Збирка карата и планова“, коју чине две поставке – поставка планова и карата територије данашње АП Војводине у периоду од 17. до 19. века  и поставка „Мајска скупштина и револуција  1848/49.“, која обухвата документа везана за тај изузетно важан историјски догађај.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић присуствовала праизведби балета „Пинокио”

30. април 2018. године

Нови Сад, 30. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је протеклог викенда у Српском народном позоришту премијери праизведве балета за децу „Пинокио”, која је урађена по познатој причи о дрвеном лутку, за коју је музику компоновао Нодар Викторович Чанба, композитор из Абхазије.

 

   Детаљније >>>

 

Небојша Кузмановић открио споменик Лази Харамбаши у Сасима

30. април 2018. године

Нови Сад, 30. април 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић је протеклог викенда открио споменик чувеном српском хајдуку Лази Харамбаши  у Сасима, надомак Нових Карловаца. Скулптура је рад писца и вајара Предрага Бањеглава и као таква је  поклон Лазином родном селу.

 

   Детаљније >>>

 

Различитост је лепота културе

30. април 2018. године

Нови Сад, 30. април 2018. - „Наша традиција није једна окоштала структура која се чува у музејима, архивима и књигама, већ се показује веома живом и исказује се лепотом песме, покрета и игре”, рекао је у суботу на отварању културне манифестације  „Заиграјмо заједно” у Осијеку, заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић.

 

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић: Културно наслеђе уобличава национални и културни идентитет

27. април 2018. године

Нови Сад, 27. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је учеснике друге међународне експертске конференције Института региона Европе из Салцбурга, која је под називом „Културно наслеђе - додата вредност за регионе”, данас у Скупштини Војводине окупила домаће и европске стручњаке у области заштите културног наслеђа.

 

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић домаћин делегацији Института региона Европе из Салцбурга

27. април 2018. године

Нови Сад, 27. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић синоћ је у Галерији Матице српске, била домаћин делегацији из Института региона Европе (ИРЕ) из Салцбурга, коју су поред председника Института Франца Шаусбергера, чинили и Јоханес Иршик, директор Аустријског културног форума и бројни други гости, који ће данас бити учесници друге међународне експертске конференције Института региона Европе. Конференција, која се данас у Скупштини  АП Војводине одржава, окупила је стручну јавност из земље, региона и шире под називом „Културно наслеђе – додата вредност за регионе”.

 

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић положила венац страдалим новосадским Јеврејима

26. април 2018. године

Нови Сад, 26. април 2018. - Полагањем венаца и цвећа испод спомен-плоче на новосадској Синагоги, данас је покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић одала почаст Јеврејима, страдалим 26. априла 1944. године.

 

   Детаљније >>>

 

Почео празник позоришне уметности у Зрењанину

24. април 2018. године

Зрењанин, 24. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић отворила је синоћ у Народном позоришту „Тоша Јовановић” у Зрењанину 68. Фестивал професионалних позоришта Војводине, који ће, под слоганом „Глумци су се вратили, публико”, трајати до 29. априла.

 

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Снажне српско-мађарске књижевне релације

20. април 2018. године

Нови Сад, 20. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је данас учеснике програма који су организовани на штанду наше земље на 25. међународног салона књига у Будимпешти, на којем је Република Србија почасни гост.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић присуствовала отварању НОМУС

20. април 2018. године

Нови Сад, 20. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  синоћ је у Српском народном позоришту присуствовала отварању 38. издања Фестивала НОМУС.

   Детаљније >>>

 

Трајна вредност дела Марка Челебоновића

19. април 2018. године

Нови Сад, 19. април 2018. -  Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  је синоћ, говорећи на отварању изложбе „Пастели Марка Челебоновића“  у Споменбирци Павла Бељанског, рекла да ништа није тако суров, ни тако правдан судија као време и да је то највидљивије у уметности, у којој  нека у доба њиховог настајања веома популарна дела и њихове ауторе потпуно брише из колективног сећања, а друге, опет, претвара у трајне вредности.

   Детаљније >>>

 

Снажнија подршка матичним библиотекама у Војводини

18. април 2018. године

Нови Сад, 18. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  разговарала је данас са управником Библиотеке Матице српске Селимиром Радуловићем и директорима осам матичних библиотека у АП Војводини. Реч је библиотекама у Новом Саду, Зрењанину, Кикинди, Сомбору, Сремској Митровици, Суботици, Панчеву и Вршцу. 

   Детаљније >>>

 

Подршка обележавању  Дана АП Војводине и у Новом Саду

17. април 2018. године

Нови Сад, 17. април 2018. - У Музеју Војводине данас је одржана трећа, завршна јавна расправа о нацрту Покрјинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине  и других дана од покрајинског значаја,  на којој је дата подршка предлогу да се као Дан АП Војводине обележава 25. новембар – дан на који је 1918. Велика народна скупштина у Новом Саду прогласила Присаједињење војвођанских области Краљевини Србији.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић: Културно уметничка друштва су чувари традиције и обичаја сваке националне заједнице

16. април 2018. године

Нови Сад/Кула, 16. април 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић присуствовао је протеклог викенда обележавању 150 година од оснивања Мађарског културног центра „Непкер“ из Куле.

   Детаљније >>>

 

Драгана Милошевић на премијери „Родољубаца“

13. април 2018. године

Нови Сад, 13. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ у Српском народном позоришту премијери представе Јована Стерије Поповића „Родољубци“.

   Детаљније >>>

 

Милошевић: Култура и језик су ослонци очувања свих идентитета у Војводини

12. април 2018. године

Нови Сад, 12. април 2018. - Покрајинки секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић обратила се данас у Скупштини Војводине учесницима дводневне Међународне конференције “Језик – култура - идентитет“, у организацији покрајинског заштитника грађана.

   Детаљније >>>

 

И Банат подржао предлог да 25. новембар буде Дан АП Војводине

10. април 2018. године

Зрењанин, 10. април 2018. - Нацрт Покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине  и других дана од покрајинског значаја, добио је једнодушну подршку на јавној расправи која је данас одржана у Зрењанину.

   Детаљније >>>

 

Ускршња честитка Драгане Милошевић верницима који Ускрс славе по јулијанском календару

05. април 2018. године

Нови Сад, 05. април 2018. - У име Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и у своје лично име, честитам свим верницима, као и  патријарху Српске православне цркве господину Иринеју, предстојећи Ускрс

   Детаљније >>>

 

Изузетан наступ Сиднејске компаније игре у Српском народном позоришту

04. април 2018. године

Нови Сад, 04. април 2018. - Покрајински секретар  за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић присуствовала је синоћ у Српском народном позоришту (СНП) наступу Сиднејске компаније игре, организованом у оквиру  15. Београдског фестивала игре.

   Детаљније >>>

 

Подршка Срема предлогу да 25. новембар буде обележаван као Дан Војводине

03. април 2018. године

Нови Сад/Рума, 03. април 2018. - Нацрт Покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине  и других дана од покрајинског значаја добио је пуну подршку у јавној расправи која је данас одржана у Културном центру „Брана Црнчевић“ у Руми.

   Детаљније >>>

 

Ускршња честитка Драгане Милошевић верницима који Ускрс славе по грегоријанском календару

30. март 2018. године

Нови Сад, 30. март 2018. - Свим верницима који предстојећи Ускрс славе по грегоријнском календару, од срца честитам тај највећи хришћански празник. 

   Детаљније >>>

 

Kосово и Метохија колевка и јединствени историјски израз културе српског народа

28. март 2018. године

Београд, 28. март 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић јуче је у Палати Србије учествовао на округлом столу, који је одржан у оквиру дијалога о баштини културе на Kосову и Метохији.

 

   Детаљније >>>

 
Позив за јавну расправу о Нацрту покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине и других дана од покрајинског значаја

24. март 2018. године

Нови Сад, 24. март 2018. - Покрајинска влада је на седници од 21. марта 2018. године усвојила  програм јавне расправе о Нацрту покрајинске скупштинске одлуке о утврђивању и свечаном обележавању Дана АП Војводине и других дана од покрајинског значаја. Тим документом предложено је да се Дан АП Војводине свечано обележава 25. новембра, када је 1918. године Велика народна скупштина у Новом Саду прогласила присаједињење војвођанских области Краљевини Србији.

   Детаљније >>>

 

У Пивнициама отворен 24. фестивал драмске инсценације војвођанских Словака ДИДА

23. март 2018. године

Пивнице, 23. март 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је вечерас у Пивницама 24. фестивал ДИДА – Драмске инсценације домаћих аутора војвођанских Словака.

   Детаљније >>>

 
Студенти факултета политичких наука из Бање Луке на пријему у Покрајинској влади

22. март 2018. године

Нови Сад, 22. март 2018. - Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Драгана Милошевић приредили су данас свечани пријем за студенте Факултета политичких наука, Универзитета у Бањој Луци, у централном холу Покрајинске владе.

   Детаљније >>>

 

Секретарка Милошевић присуствовала извођењу балета Хонгконга под називом „Хармонија богова и људи“

22. март 2018. године

Нови Сад, 22. март 2018. - Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић синоћ је у Српском народном позоришту, присуствовала извођењу балета Хонгконга под називом „Хармонија богова и људи“ кинеског кореографа Феи Боа(Fei Bo).

   Детаљније >>>

 

Изузетан концерт Војвођанског симфонијског оркестра у Синагоги

19. март 2018. године

Нови Сад, 19. март 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић и помоћница секретара Ивана Бороја присуствовале су синоћ у новосадској Синагоги концерту Војвођанског симфонијског оркестра.

   Детаљније >>>

 

Отворен јубиларни 50. драмски меморијал „Петра Ризнича Ђађе“

19. март 2018. године

Нови Сад/Руски Крстур, 19. март 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић присуствовао је протеклог викенда у Руском Крстуру отварању 50. јубиларног Драмског меморијала „Петра Ризнича Ђађе“ чију организацију је подржао Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама.

   Детаљније >>>

 

Обележено 25 година Завода за заштиту споменика културе у Панчеву

16. март 2018. године

Нови Сад, 16. март 2018. - Завод за заштиту споменика културе у Панчеву данас је обележио 25 година од оснивања, 18. марта 1993. године, одвајањем Јединице за заштиту споменика културе од своје матичне куће, Народног музеја Панчево.

   Детаљније >>>

 

Снажна подршка најстаријем српском професионалном театру

16. март 2018. године

Нови Сад, 16. март 2018. - Српско народно позориште (СНП) увек је било једна од наших најважнијих културних институција, а не треба заборавити ни да је тај театар иницирао оснивање других, изузетно важних институција и установа као што су „Стеријино позорје“, Академија уметности у Новом Саду и Позоришни музеј Војводине, изјавила је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић. 

   Детаљније >>>

 

Матица српска је камен темељац нашег идентитета

15. март 2018. године

Нови Сад, 15. март 2018. - Баш као и пре готово два века када је основана, Матица српска је и у овом времену стожер националног сабирања, културног уздизања и просвећивања нашег народа, изјавила је данас, приликом посете најстаријој српској књижевној, културној и научној институцији, покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>  

 

Милошевић: Пуна подршка очувању идентитета националних мањина

15. март 2018. године

Нови Сад, 15. март 2018. - Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић разговарала је данас са амбасадорком Републике Словачке у Србији Дагмар Репчековом о досадашњој и могућностима будуће сарадње.   

   Детаљније >>>  

 

Промоција издаваштва, културе и уметности на Новосадском сајму

14. март 2018. године

Нови Сад, 14. март 2018. - Сајам књига, Међународна изложба уметности „Арт експо“ и Сајам образовања „Путокази“, који су трајали од 7. до 12. марта на Новосадском сајму званично  су затворени. И ове године, као и годинама уназад, на новосадском Сајму књига Покрајинску владу традиционално је презентовао обједињени штанд Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и Покрајинског секретаријата за образовање, управу, прописе и националне мањине – националне заједнице. Испред Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама домаћини штанда су били Зоран Лазин, подсекретар и мр Славко Матић, саветник за међурегионалну сарадњу. Ове три манифестације представиле су око 150 излагача.

   Детаљније >>>  

 

Изузетан значај РТВ, градња нове зграде тече по плану

13. март 2018. године

Нови Сад, 13. март 2018. - Радио-Телевизија Војводине (РТВ) као регионални јавни медијски сервис чини окосницу система информисања у АП Војводини, а одлука Покрајинске владе да, после готово две деценије неоправданог занемаривања тог проблема, покрене решавање њеног трајног смештаја  од огромне је важности, изјавила је данас покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>  

 

Под слоганом „Глумци су се вратили, публико“ одржава се 68. Фестивал професионалних позоришта Војводине

12. март 2018. године

Нови Сад, 12. март 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин био је данас у Покрајинској влади домаћин организаторима 68. Фестивала професионалних позоришта Војводине, који ће се ове године од 23. до 29. априла одржати у Народном позоришту „Тоша Јовановић“ у Зрењанину.

   Детаљније >>>  

 

Драгана Милошевић: Празник писане речи, уметничке креативности и знања

07. март 2018. године

Нови Сад, 7. март 2018. - Сајам књига и Међународна изложба уметности „Арт експо“, који управо почињу, и предстојећи Сајам образовања „Путокази“, чине својеврсну целину која би могла да се назове и празником писане речи, уметничке креативности и знања, дакле свега оног што оплемењује и узвисује људски дух и чини суштински смисао живота, рекла је данас на „Новосадском сајму“ покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

   Детаљније >>>

 

Зоран Лазин отворио изложбу „Свет књиге“ у Музеју општине Бачка Топола

01. март 2018. године

Нови Сад/Бачка Топола, 01. март 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин синоћ је у Музеју општине Бачка Топола отворио гостујућу изложбу Музеја Војводине „Свет књиге“, ауторке мр Лидије Мустеданагић.

   Детаљније >>>