У корак са дигитализацијом културног наслеђа

15. децембар 2017. године

Нови Сад, 15. децембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић са сарадницима данас је одржао радни састанак са помоћником министра за културу и информисање Дејаном Масликовићем, који је између осталог задужен за развој дигиталне истраживачке инфраструктуре у области културе и уметности.

   Детаљније >>>

 

Штаткић: Награде у култури су знак уважавања и уздизања вредности достојних човеку

14. децембар 2017. године

Нови Сад, 14. децембар 2017. - Задатак умних људи је да имају смелост да себе пронађу у улози покретача и водича, као и да предложе начин, који покреће свет ка остварењу глобалног благостања рекао је синоћ  на свечаној додели награда Завода за културу Војводине, цитирајући једног од награђених лауреата Бошка Шеву,   покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић.

   Детаљније >>>

 

Подршка Друштву чланова Матице српске у Црној Гори

13. децембар 2017. године

Нови Сад, 13. децембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је одржао радни састанак са члановима Друштва Матице српске у Црној Гори, председницом проф. др Јелицом Стојановић и генералним секретарим проф. др Блажом Поповићем. Састанку је присисутвовао и председник Матице српске проф. др Драган Станић.

 

   Детаљније >>>

 

Представљена књига есеја Радослава Петковића Колумбово јаје

13. децембар 2017. године

Нови Сад, 13. децембар 2017. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин присуствовао је синоћ у Културном центру Новог Сада промоцији нове књиге писца Радослава Петковића Колумбово јаје у издању Академске књиге.

 

   Детаљније >>>

 

Почаст страдалим Србима у Великом Међеру у Словачкој

11. децембар 2017. године

Нови Сад, 11. децембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама др Небојша Кузмановић протеклог викенда положио је венац на српском војном гробљу у Великом Међеру у Словачкој. На овом месту, за време Првог светског рата, старадало је око 6000 Срба и после Зејтинлика у Грчкој највеће је српско гробље ван наших граница.

 

   Детаљније >>>

 

Небојша Кузмановић у Братислави отворио изложбу Музеја Војводине "Иза гора и долина - Три века Словака у Војводини"

08. децембар 2017. године

Нови Сад, 08. децембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић јуче је у Словачком народном музеју у Братислави отворио гостујућу изложбу Музеја Војводине "Иза гора и долина - Три века Словака у Војводини".

 

   Детаљније >>>

 

Отворен светски центар скулптура од теракоте у Кикинди Музеј Terra

5. децембар 2017. године

Нови Сад/Кикинда , 5. децембар 2017. - Terra је задовољство и радост  учествовања у креативној игри субјективног разумевања живота и природних титара исказаних знаковно мануленим занатским писмом кроз филтере емотивне вајарске симболике рекао је данас отварајући Музеј Terra на комплексу кикиндског мањежа, покрајински секретар за културу, јавно информисање и ондосе с верским заједницама Мирослав Штаткић. 

   Детаљније >>>

 

Поводом 60 година постојања одржан Гала концерт Великог тамбурашког оркестра Радио телевизије Војводине

29. новембар 2017. године

Нови Сад, 29. новембар 2017. - Друштвена и културолошка снага народа се налази у осећају респекта према наслеђеном идентитету, а то је код нас тамбура, наш народни војвођански и српски инструмент рекао је синоћ у Студију М, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић честитајући 60 година постојања Великог тамбурашког оркестра Радио телевизије Војводине.

   Детаљније >>>

 

Пуна подршка локалним самоуправама у реализацији конкурса из области јавног информисања

29. новембар 2017. године

Нови Сад, 29. новембар 2017. - У организацији Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, у згради Скупштине Војводине данас организовано саветовање на тему Оснаживање јединица локалане самоуправе за спровођење конкурса из области јавног информисања, којем су присуствовали представници свих јединица локалне самоуправе у покрајини.

   Детаљније >>>

 

Квалитет пројеката најважинији критеријум за подршку у области јавног информисања

28. новембар 2017. године

Нови Сад, 28. новембар 2017. - У области пројектне подршке остваривању јавног интереса у области јавног информисања, важна су два елемента строго поштовање законске процедуре аплицирања, које се подразумева само по себи, и квалитет пројеката који јесте и биће главни критеријум за подршку, рекао је данас учесницима саветовања Процедуре учешћа на конкурсима и припрема квалитетних пројеката из области јавног информисања, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић.

   Детаљније >>>

 

Подршка Хрватском културно просветном друштву ''Станислав Препрек''

27. новембар 2017. године

Нови Сад, 27. новембар 2017. - На позив Хрватског културно просветног друштва ''Станислав Препрек'' заменик покрајинског  секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама  др Небојша Кузмановић присуствовао је у суботу, 25. новембra у Спортско пословном центру Војводина концерту женске певачке групе овог друштва.

   Детаљније >>>

 

Песникиња Драгица Стојановић добитница песничке награде Милица Стојадиновић Српкиња

24. новембар 2017. године

Нови Сад, 24. новембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је у Заводу за културу Војводине уручио песникињи Драгици Стојановић награду Милица Стојадиновић Српкиња, за књигу Од(а)бране песме објављене ове године у издању Граматикe из Београда.

   Детаљније >>>

 

Њилаш и Штаткић састали се са члановима два одбора Парламента Словачке

24. новембар 2017. године

Нови Сад, 24. новембар 2017. - Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине ‒ националне заједнице Михаљ Њилаш и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић разговарали су данас с делегацијом два парламентарна одбора Републике Словачке Одбора за образовање, науку, омладину и спорт и Одбора за културу и медије, коју је предводила њена екселенција амбасадорка Републике Словачке у Србији Дагмар Репчекова.

   Детаљније >>>

 

Такмичење најбољих мајстора звука

23. новембар 2017. године

Нови Сад, 23. новембар 2017. - Уметност медија, као креативни алат данас, а извесно колико и сутра, представљаће нову изражајност људског вокабулара у шта нас ТАКТОНС већ 16 година уверава да није фикција, већ реална могућност рекао је синоћ у Студију М, отварајаћи међународно такмичење тонских снимака јавних медијских сервиса из региона и средње Европе - ТАКТОНС, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић.

   Детаљније >>>

 

Ефикасан модел подршке информисању на језицима националних мањина

20. новембар 2017. године

Нови Сад, 20. новембар 2017. - Очување и развој система јавног информисања на језицима националних мањина је изузетно важан елеменат очувања њиховог идентитета, а модел подршке који тај систем добија у АП Војводини је врло ефикасан, рекао је у петак, на пaнелу Европа и мањински медији, одржаном у оквиру Прве Европске конференције посвећене мањинским и локалним медијима, помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Ђорђе Вукмировић.

   Детаљније >>>

 

Ленкин прстен  Мирославу Алексићу

20. новембар 2017. године

Нови Сад/Србобран, 20. новембар 2017. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин присуствовао је у суботу књижевној манифестацији Ленкин прстен, у оквиру које је истоимена  награда додељена песнику Мирославу Алексићу.

   Детаљније >>>

 

Награда Медијакулт додељена новинарки РТВ-а Светлани Миљанић

17. новембар 2017. године

Нови Сад, 17. новембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је уручиo награду Завода за културу Војводине Медијакулт новинарки документарног програма Радио-телевизије Војводине Светлани Миљанић, за емисију У сну и на јави- цело село уметничко дело.

   Детаљније >>>

 

Штаткић: Снажна подршка мањинским и локалним медијима

17. новембар 2017. године

Нови Сад, 17. новембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је  отворио  други дан Прве Европске конференције посвећене мањинским и локалним медијима. Уз подршку Покрајинског секретаријата, Министарства културе и информисања и Града Новог Сада, конференцију је организовала новосадска агенција Херор медија понт.

   Детаљније >>>

 

Драгоцено сведочанство о узлетима новосадске краљице спортова 

17. новембар 2017. године

Нови Сад, 17. новембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић синоћ је у Градској библиотеци у Новом Саду говорио на промоцији књиге Нови Сад скочиград аутора Павла Малешева.

   Детаљније >>>

 

Одржан састанак са представницима Фондације "Нови Сад 2021- Европска престоница културе"

9. новембар 2017. године

Нови Сад, 9. новембар 2017. - У организацији Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама данас је одржан радни састанак са представницима Фондације " Нови Сад 2021- Европска престоница културе" на челу са директором Немањом Миленковићем и директорима институција културе у АП Војводини, чији је оснивач Покрајинска влада.

   Детаљније >>>

 

Обележено 250 година од рођења Филипа Вишњића

6. новембар 2017. године

Нови Сад/Шид, 6. новембар 2017. - Подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин присуствовао је обележавању 250 година од рођења народног песника и гуслара Филипа Вишњића, које је организовано у оквиру Вишњићевих дана, традиционалне манифестације која се одржава у Вишњићеву код Шида.

   Детаљније >>>

 

Штаткић Заводу за културу Војводине честитао награду на Сајму књига

6. новембар 2017. године

Нови Сад, 6. новембар 2017. - Поводом специјалне награде коју је на недавно завршеном 62. међународном фестивалу књига у Београду добила петотомна Енциклопедија филозофских наука др Николе Кајтеза, покрајински секретар за културу, јавно инфромисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић примио је данас Смиљану Влајић,  директорку издавача те капиталне едиције Завода за културу Војводине.

   Детаљније >>>

 

Лепота словачке народне ношње је непролазна

6. новембар 2017. године

Нови Сад, 6. новембар 2017. - У оквиру фестивала Словачке народне ношње Словака у Војводини, који је по други пут одржан у Кисачу, вечерас је промовисана и фотомонографија Словачка лепота у народној ношњи чији су аутори Павел Сурови и Бранислав Кокавац. О фотомонграфији је, уз остале, говорио и заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић.

   Детаљније >>>

 

Мирослав Штаткић уручио 50. јубиларну награду историчару уметности Стефану Жарићу

3. новембар 2017. године

Нови Сад , 3. новембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је у Спомен збирци Павла Бељанског уручио историчару уметности Стефану Жарићу јубиларну, 50. по реду награду, коју ова институција културе додељује за најбољи мастер рад одбрањен на Одељењу за историју уметности Филозофског факултета Универзитета у Београду од школске 1967. године.

   Детаљније >>>

 

Милошевић и Штаткић примили делегацију Амбасаде Француске

1. новембар 2017. године

Нови Сад , 1. новембар 2017. - Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност проф. др Зоран Милошевић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић, примили су данас делегацију Амбасаде Републике Француске у Србији, на челу са отправником послова господином Николом Фајем.

   Детаљније >>>