Достојно обележје српским интернирцима из 1941. у Барчу

18. август 2017. године

Нови Сад, 18. август 2017. - Сва места страдања српских војника и цивила, ма где се налазила и ма када су се та страдања догодила, морају да буду достојно обележена, што се односи и на гробље у мађарском граду Барчу, на којем су сахрањени Срби интернирани из добровољачких несеља у пролеће 1941. године, рекао је данас, на састанку са представницима Удружења солунских добровољаца Краљ Петар I из Алексе Шантића, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић.

 

   Детаљније >>>

 

Пун допринос Европској престоници културе 2021

17. август 2017. године

Нови Сад, 17. август 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић са сарадницима одржао је  радни састанак са делегацијом Фондације Нови Сад 2021 - Европска престоница културе коју је предводио директор Немања Миленковић.

   Детаљније >>>

 

Централном прославом буњевачких Хрвата завршена Дужијанца 2017‟

13. август 2017. године

Нови Сад, 13. август 2017. - У катедрали базилике св. Терезија Авилског у Суботици,  покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и подсекретар Зоран Лазин присуствовали су централној прослави манифестације  буњевачких Хрвата Дужијанца 2017.

    Детаљније >>>

 

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић отворио 56. Словачке народне свечаности

4. август 2017. године

Бачки Петровац/Нови Сад, 4. август 2017. - У Бачком Петровцу у Словачком војвођанском позоришту, синоћ су свечано отворене 56. Словачке народне свечаности, тродневна манифестација која сваке године окупља представнике словачког народа и њихових најважнијих институција у нашој земљи.

   Детаљније >>>

 

У порти фрушкогорског манастира Бешеново обележена летња слава Светих Кирика и Јулите

28. јул 2017. године

Бешеново/Нови Сад, 28. јул 2017. - У оквиру обележавања летње славе Светих Кирика и Јулите, у порти фрушкогорског манастира Бешеново одржан је песнички скуп, и уручене награде за овогодишњу, традиционалну поетску манифестацију Бешеновска приношења. Тема је ове године насловљена Земних милина небески крој а у оквру песничког окупљања биће објављена и истоимена поетска збирка 139 песама учесника, поета из Србије и расејања.

   Детаљније >>>

 

Мирослав Штаткић примио др Милана Узелца познатог естетичара и факултетског професора

28. јул 2017. године

Нови Сад, 28. јул 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић и подсекретар у овом секретаријату, Зоран Лазин разговорали су данас са проф. др Миланом Узелцем, нашим познатим естетичарем и факултетским професором. У разговору је било речи о могућностима за приређивање и издавање обједињеног дела др Узелца, чији су радови у области естетике објављени у више земаља и на више језика.

   Детаљније >>>

 

Мирослав Штаткић примио Дејана Томића познатог новинара и приређивача издања посвећених традиционалном музичком наслеђу

28. јул 2017. године

Нови Сад, 28. јул 2017. - Покрајински секретар Мирослав Штаткић и подсекретар у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Зоран Лазин примили су данас Дејана Томића, публицисту сабирача и приређивача српског књижевног наслеђа у области музике и њене историје, као и дела расутих по часописима, новинама и заборављеним издањима, алманасима, антологијама и зборницима из протеклог доба.

   Детаљније >>>

 

Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама разговарао са мр Сашом М. Мартом замеником шефа амбасаде Србије у Јужноафричкој Републици

24. јул 2017. године

Нови Сад, 24. јул 2017. - Мирослав Штаткић покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама примио је данас заменика шефа мисије у Амбасади Републике Србије у Преторији, престоници Јужноафричке Републике (ЈАР). У данашњем разговору учествовали су и подсекретар у Покрајинском секретаријату Зоран Лазин и директорка Завода за културу Војводине Смиљана Влајић.  

   Детаљније >>>  

 

На обронцима Фрушке горе  десета уметничка колонија у Крчедину

21. јул 2017. године

Нови Сад, 21. јул 2017. - Јубиларна десета међународна уметничка колонија Крчедин 2017 отворена је синоћ у дому породице Јакшић у Крчедину. Тим поводом подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин је у име ресорног секретаријата поздравио присутне, међу којима су били и лауреати овогoдишње титуле Ја Крчединац.

   Детаљније >>>  

 

Посета црквеној општини Рума

20. јул 2017. године

Нови Сад, 20. јул 2017. - Пракса обиласка православних и других храмова свих конфесија и подршка њиховој обнови и очувању настављена је јуче, обиласком црквене општине Рума.

   Детаљније >>>  

 

Штаткић: Промоција дела домаћих аутора

20. јул 2017. године

Нови Сад, 20. јул 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић јуче је у Покрајинској влади разговарао са Исидором Жебељан, истакнутом српском композиторком млађе генерације и редовном чланицом САНУ. Тема разговора је могућност даље сарадње, с обзиром на то да је Исидора до сада написала 25 композиција за различите инструменталне, вокално-инструменталне и вокалне ансамбле: од композиција за соло инструмент, преко камерне и симфонијске музике, до опере.

   Детаљније >>>

 

Различита су искуства у приватизацији медија

15. јул 2017. године

Нови Сад, 15. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе за верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник секретара за јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић, учествовали у Крупњу на Данима медија које је у конгресном центру хотела Гранд организовао Медија Инфо центар из Новог Сада.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић: Снажна подршка Словачком војвођанском  позоришту

14. јул 2017. године

Нови Сад, 14. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је разговарао са директорком Словачког војвођанског позоришта из Бачког Петровца, Виером Крстовски о могућностима даље сарадње.

   Детаљније >>>

 

Мирослав Илић посетио манастир Петковица

14. јул 2017. године

Нови Сад, 14. јул 2017. - Помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужен за односе с верским зјаедницама Мирослав Илић са сарадницима јуче је посетио манастир Петковица поред Шишатовца.     

   Детаљније >>>

 

Додељене награде Златно перо Друштва новинара Војводине

08. јул 2017. године

Нови Сад, 08. јул 2017. - У атријуму Музеја Војводине у Новом Саду, данас су додељене новинарске награде Златно перо, које Друштво новинара Војводине, почев од 2010. додељује сваке године. Лауреатима и званицама на данашњој свечаној додели награде обратили су се подсекретар у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Зоран Лазин и председник ДНВ Младен Батут.

   Детаљније >>>

 

У Ђурђину одржанa "Дужијанца" и  такмичење рисара

08. јул 2017. године

Нови Сад/Ђурђин, 08. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе  с верским заједницама др Небојша Кузмановић присусутвовао је данас у Ђурђину, селу надомак Суботице, традиционалној манифестацији у организацији буњевачких Хрвата "Дужијанци 2017" и такмичењу рисара, који се ове године одржава 49 пут за редом. У оквиру овогодишње Дужијанце ове године окупили су се рисари и рисарице из Републике Хрватске, Мађарске, Републике Српске и највише из околине Суботице, који су са кошењем почели од раног јутра.

   Детаљније >>>

 

Небојша Кузмановић отворио Тесла глобал форум

07. јул 2017. године

Нови Сад, 07. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је у Конгерсном центру ЦЕПТОР на Андревљу  свечано  отворно пети по редуТесла глобал форум. Манифестација је посвећена промоцији науке, културе и образовања у част великог српског научника Николе Тесле  и ове године се одржава до 10. јула на Фрушкој гори, у Новом Саду и манастиру Шишатовац, оним местима за које је и сам Тесла за живота био везан.

   Детаљније >>>

 

Посета фрушкогорским манастирима  Јазак и Врдник 

07. јул 2017. године

Нови Сад, 07. јул 2017. - Помоћници покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама задужени за односе с верским заједницама и заштуту културног наслеђа, Мирослав Илић и др Милан Мицић посетили су јуче манастире у Јазку и Врднику, као и Парохијску цркву у селу Јазак.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић: За културу не сме да буде малих и великих средина

06. јул 2017. године

Фекетић, 06. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић и помоћник секретара за јавно информисање, медије и аналитику Ђорђе Вукмировић, присуствовали су синоћ у Фекетићу коцерту На таласима љубави и доброте, Фолклорног ансамбла Венац из руског града Костроме.

   Детаљније >>>

 

Кузмановић отворио 56. фестивал Црвена ружа

01. јул 2017. године

Руски Крстур, 01. јул 2017. - Заменик Покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић, отворио је вечерас 56. по реду Фестивал културе војвођанских Русина Црвена ружа.

   Детаљније >>>