Драгана Милошевић на Фестивалу ТВ  компанија Московске области Братина

5. октобар 2018. године

Сергијев Посад/Нови Сад, 5. октобар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић поздравила је јуче, на свечаном отварању те манифестације у граду Сергијев Посад надомак Москве, учеснике 22. фестивала ТВ компанија Московске области Братина.

 

Заиста сам почаствована што сте ми пружили прилику да вам се обратим на отварању фесивала о чијем квалитету и значају најбоље говоре 22 године непрекидног трајања. И, наравно, на хиљаде врхунских ТВ филмова и репортажа из целог света који су, за то време, овде приказани, рекла је, поред осталог, Милошевићева.

Пожелевши, у име Покрајинске владе, успех и још значајније домете овој манифестацији, она је изразила и задовољство што је међу партнерима Братине, већ годинама, и Фестивал ТВ и радио репортаже подунавских земаља Профест. Реч је о фестивалу који се, уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, сваке године организује на Панонији код Бачке Тополе.

 

Верујем да ће сарадња двају фестивала који афирмишу телевизијско стваралаштво, у времену које долази бити још богатија, а посебно задовољство ми је што је са нама овде и Радио-Телевизија Војводине (РТВ), као наш покрајински јавни сервис и кућа која, у области јавног информисања, поставља не само за наше прилике највише професионалне и креативне стандарде, додала је Милошевићева.   

Телевизијски и радијски ствараоци РТВ су, иначе, на досадашњим издањима московског фестивала у више наврата били међу лауреатима, а овогодишње издање Братине трајаће до недеље, 7. oктобра. За фестивалске награде такмичиће се преко 300 ТВ филмова и репортажа чији аутори долазе не само из целе Руске Федерације, него и из још петнаестак земаља широм света, међу којима је и Србија.