Драгана Милошевић примила делегацију из Истре

30. новембар 2018. године

Нови Сад, 30. новембар 2018. -  Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић данас је, у Покрајинској влади, о наставку већ традиционалне сарадње, разговарала са делегацијом Истарске жупаније, начелником за културу Владимиром Торбицом и директорком Истарске културне агенције Александром Винкерлић.

Културна сарадња две регије треба и ове године да се настави добрим и квалитетним програмима, кроз манифестације као што су Дани Истре у Војводини и Дани Војводине у Истри, које би биле садржајније укључивањем и већег броја институција културе у Војводини, затим и у заједничким пројектима који за циљ имају популаризацију културе у свим њеним сегментима, истакла је Драгана Милошевић.

У том смислу, нагласила је Милошевићева, наша предност је што ће Нови Сад 2021. године бити Европска престоница културе, те је и ова манифестација самим тим део наше регионалне сарадње која може, кроз пројектну сарадњу са Фондацијом Нови Сад 2021, још више да допринесе богатству културних садржаја у обе регије.

Владимир Торбица и Александра Винкерлић су овом приликом изнели низ предлога и садржаја, који би следеће године били део програма обележавања манифестације Дани Истре у Војводини.