Студенти факултета политичких наука из Бање Луке на пријему у Покрајинској влади

22. март 2018. године

Нови Сад, 22. март 2018. - Покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност, проф. др Зоран Милошевић и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, Драгана Милошевић приредили су данас свечани пријем за студенте Факултета политичких наука, Универзитета у Бањој Луци, у централном холу Покрајинске владе.

Покрајински секретар Зоран Милошевић поздрављајући студенте рекао је да има много момената који дају за право да се радујемо овом сусрету.

Данас не говоримо о томе ко су гости, а ко домаћини. У Новом Саду је свако добро дошао, ко жели да спозна део свог националног идентитета и културну димензију постојања. Ми ћемо увек инсистирати на регионалној стабилности и тежити повезивању и размени идеја. Верујем да смо ми добра адреса, једнако као што је то и Бања Лука сутра, када будемо посетили наше колеге у Републици Српској, нагласио је Милошевић.

Ове године, током посете Новом Саду,  студенти из Бање Луке посетиће покрајинске и градске институције, као и Матицу српску.

Покрајински секретар Драгана Милошевић подсетила је да Покрајинска влада и Република Српска имају континуирану сарадњу и истакла значај размене студената и из других региона.

Покрајинска влада, на челу са председником Игором Мировићем, се заиста труди да буде добар домаћин и одржи завидан ниво сарадње између АП Војводине и Републике Српске, рекла је секретар Драгана Милошевић.