Секретарка Милошевић присуствовала извођењу балета Хонгконга под називом Хармонија богова и људи

22. март 2018. године

Нови Сад, 22. март 2018. - Покрајинска секретарка за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић синоћ је у Српском народном позоришту, присуствовала извођењу балета Хонгконга под називом Хармонија богова и људи кинеског кореографа Феи Боа(Fei Bo).

Jубиларни 15. Београдски фестивал игре званично је почео 15. марта у београдском Сава центру, када је наступом балета грчког кореографа Димитриса Папајоануа одигран балет Велики кротитељ.

Под слоганом Престоница, један од најважнијих фестивала уметничке игре у свету и код нас, у оквиру свог програма ове године представиће 15 трупа из 14 земаља, а публици у Новом Саду, по први пут  се синоћ представио  балет Хонгконга, да би се 3. априла у СНП-у и 4. априла у Сава центру у Београду представио најпознатији аустралијски ансамбл, са делима Габријеле Ненкајвел, Рафаела Боначеле и Ченга Цунга Лунга, чиме се фестивал и званично затвара.

Наступ балета Хонгконга инспирисан је древном музиком кинеске цитре, где Феи Бо успоставља дијалог између источне традиције и западне балетске уметности. Уз говор тела, приказајући различите животне циклусе, новосадској публици испричана је прича о три појма богови,људи и хармонија у изворном кинеском значењу.