Зоран Лазин отворио изложбу Свет књиге у Музеју општине Бачка Топола

01. март 2018. године

Нови Сад/Бачка Топола, 01. март 2018. - Подсекретар покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин синоћ је у Музеју општине Бачка Топола отворио гостујућу изложбу Музеја Војводине Свет књиге, ауторке мр Лидије Мустеданагић.

Поздрављајући присутне подсекретар  Лазин је рекао да је посебно задовољство када је и књига, која је данас тема ове изложбе део уметничке приче, што она заправо и јесте.

Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама са посебном пажњом подржава сваки свет књиге, па са тим у вези и предстојећи Новосадски сајам књига Арт експо, који се одржава од 7. до 12. марта ове године на Новосадском сајму истакао је Лазин и додао да поред ове манифестације у априлу месецу ће се на сајму у Будмипешти, где је Република Србија почасни гост показати сва наша издавачка достигнућа.

Посебно је важно, апострофирао је подсекретар Лазин, што се изложбе посвећене књизи дешавају у мултикултуралним срединама, као што је то данас у Бачкој Тополи и што ће посетиоци имати прилику да је виде до 2. априла.

О свету књиге поред ауторке говорили су и директор Музеја Војводине др Драго Његован и управник Српског народног позоришта др Зоран Ђерић.