Снажнија сарадња са Новосадским сајмом

26. јануар 2018. године

Нови Сад, 26. јануар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је у Покрајинској влади разговарао са директором Новосадског сајма Слободаном Цветковићем о предстојећем мартовском Сајму књига Арт експо у Новом Саду.

За Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама предстојећи сајам књига јесте прилика и шанса да покажемо широј јавности транспарентност рада не само издавачке делатности наших Завода за културу, већ је то прилика да се представе и све друге институције културе чији смо оснивачи, истакао је секретар Штаткић и навео да је реч о 12 институција културе и пет мањинских Завода за културу, заједно са кровним Заводом за културу Војводине.

Цветковић је изнео да је Новосадски сајам добар партнер у свим активностима Покрајинске владе, па самим тим и Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односа с верским заједницама. Према његовим речима, сви заједно треба да буду укључени у активности и рад Новог Сада као Европске престонице културе 2021. и Омладинске престонице 2019.