Мирослав Штаткић честитао директору Музеја Војводине на одликовању Сретењским орденом другог степена

26. фебруар 2018. године

Нови Сад, 26. фебруар 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић честитао је данас у Покрајинској влади директору Музеја Војводине др Драги Његовану и његовим сарадницима на недавно додељеном високом признању. У питању је Сретењски орден другог степена, које им је  председник Републике Србије Александар Вучић уручио на Дан државности, 14. фебруара 2018. године. 

По речима секретара Штаткића, ово је изузетно признање за једну институцију културе, да добије  највиши државни орден, који оправдава залагања, труд, професионалност и усмереност ка једном циљу, а то је неговање националне културе и културе свих националних заједница у Војводини.

Покрајински секретаријат на чијем сам челу и који је оснивач Музеја Војводине, као једне од најзначајнијих институција културе у нашем региону, са посебним задовољством ћемо и надаље подржавати програме и планове рада, који транспарентно промовишу музејске активности истакао је секретар Штаткић. 

Драго Његован подсетио је на чињеницу да је Музеј Војводине други по величини у Републици Србији и да је у години јубилеја, 70 година рада и 170 година од оснивања 1847.година Српске народне збирке, као претходнице данашњег Музеја,  овај орден дошао као круна рада музејским радницима.

Он је додао да је само прошле године организовано гостовање десет изложби у бројним градовима Србије, пет их је било у иностранству, а није занемарљив податак и када је издаваштво у питању, јер у овој години, која је у знаку 100 година од присаједињења Војводине Србији, отварамо Музеј присаједињења и тим поводом из штампе је изашло пет озбиљних издања на ову историјску тему.