Отворена изложба Путевима предака у Културном центру Новог Сада

06. фебруар 2018. године

Нови Сад, 06. фебруар 2018. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић отворио је синоћ у Културном центру Новог Сада изложбу Путевима предака. Поставка је резултат радова са истоимене ликовне колоније одржане на Фрушкој гори у октобру прошле године, у организацији Удружења Српски крајеви.

Отварајући изложбу, др Кузмановић је истакао да улога Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама јесте, између осталог, да подржи и помогне, поред очувања идентитета, културе и традиције националних мањина, и културу, традицију и обичаје српског народа.

Ова изложба је прича о нашим прецима, који су нас на разне начине задужили да их се сећамо, јер су својим делима, примерима и животом били узор како се чува и воли завичај, рекао је др Кузмановић и додао да са ових слика исијава, поред уметничке лепоте приказаних портрета, историјских догађаја, манастира, икона и патња, страдања, муке и бол коју су Крајишници проживели.

На отварању изложбе обратио се и директор Фонда за пружање помоћи избеглим, прогнаним и расељеним лицима Душко Ћутило, док је о изложбеној поставци говорио председник Удружења Српски крајеви Славиша Грујовић, који је овом приликом сликарима и свим пријатељима колоније, међу њима и ресорном секретаријату, уручио захвалнице.