Различитост је лепота културе

30. април 2018. године

Нови Сад, 30. април 2018. - Наша традиција није једна окоштала структура која се чува у музејима, архивима и књигама, већ се показује веома живом и исказује се лепотом песме, покрета и игре, рекао је у суботу на отварању културне манифестације  Заиграјмо заједно у Осијеку, заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић.

Манифестација је одржана у организацији Удружења Чувари српског идентитета и као таква окупила је на сцени Културно-уметничка друштва из Новог Сада, Борова, Боботе и Осијека.

По речима Кузмановића, та нас је традиција повезала  са нашим прецима и показује да се лепота налази управо у различитости.
Различитост коју националне заједнице имају и овде, а и код нас у АП Војводини, морамо да схватимо као предност а не као недостатак, јер се једино кроз различитост побеђује униформност и једнообразност, која представља смрт културе, односно човека. Замислите да смо сви једнаки сви говоримо истим језиком, да  сви верујемо у исто и да немамо једни другима шта да кажемо.  Ми морамо да оног другог прихватамо као део себе. Ми имамо прилику да побегнемо из самоскривљене незрелости и да створимо боље друштво за нашу децу, истакао је др Кузмановић.