Драгана Милошевић домаћин делегацији Института региона Европе из Салцбурга

27. април 2018. године

Нови Сад, 27. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић синоћ је у Галерији Матице српске, била домаћин делегацији из Института региона Европе (ИРЕ) из Салцбурга, коју су поред председника Института Франца Шаусбергера, чинили и Јоханес Иршик, директор Аустријског културног форума и бројни други гости, који ће данас бити учесници друге међународне експертске конференције Института региона Европе. Конференција, која се данас у Скупштини  АП Војводине одржава, окупила је стручну јавност из земље, региона и шире под називом Културно наслеђе додата вредност за регионе.

Пожелевши добродошлицу у једну од наших најстаријих институција културе, у Галерију Матице српске, секретар Милошевић је истакла да је то право место културног наслеђа српског народа. О иксуствима, стеченим знањима и новим сазнањима говорићемо у току сутрашње конференције, јер данас смо се окупили како би заједно прошетали кроз сталне поставке српске уметности од 18. до 20. века, на које смо поносни, јер представљају она уметничка дела, која су део нашег културног наслеђа.

Франц Шаусбергер се захвалио на срдачној добродошлици, нагласивши да је овогодишња посета стручњака из целе Европе у области културног наслеђа организована у оквиру обележавања Европске године културног наслеђа, са идејом да покрене низ иницијатива и активности које имају за циљ приближавања грађанима. Он је подсетио да је слична конференција организована 2015. године, када је она била година индустријског културног наслеђа и окупила је тада, као и сада, стручну јавност широм Европе.

 Испред Галерије Матице српске госте је поздравила управница др Тијана Палковљевић-Бугарски, која их је и упознала са сталном поставком и представила даље планове рада ове институције културе од националног значаја.