Драгана Милошевић присуствовала отварању НОМУС

20. април 2018. године

Нови Сад, 20. април 2018. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Драгана Милошевић  синоћ је у Српском народном позоришту присуствовала отварању 38. издања Фестивала НОМУС.

Традиционални музички фестивал почео је наступом Београдске филхармоније и солисте пијанисте Александра Гавриљука из Украјине, под вођством диригента Данијела Рајскина из Русије, а трајаће до 29. априла. Обележиће га дела руске музичке литературе, а окупиће угледне уметнике и ансамбале из преко двадесет земаља. Укупно тринаест концерата, биће одржано у Синагоги, Градској кући и Српском народном позоришту.

Завршницу Фестивала који је синоћ  званично отворио градоначелник Милош Вучевић, обележиће наступ светске звезде барокног и класичарског репертоара сопранисткиње Роберте Инверници и ансамбла под називом Академија ''Херманс'' из Италије.

Према речима организатора ово издање Фестивала обогатиће и два нешто другачија, некласична програма. Један ће уприличити врхунски француски уметник Жил Апап с Дуом ''Meduoteran'', познат по виртуозитету и јединственим комбинацијама класике, џеза и музике народа света, а други хрватски ансамбл удараљки ''Sudar Percussion'' с програмом који се састоји од низа композиција француског великана Жана Мишела Жара, у посебним верзијама за ударачки ансамбл.