Бањанин отворила конференцију Book Talk

29. септембар 2017. године

Нови Сад, 29. септембар 2017. - Помоћница покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Татјана Бањанин отворила је данас у Галерији Матице српске у Новом Саду 3. књижевну конференцију Book Talk, на којој учествују  угледни писци, издавачи и критичари из Србије и земаља региона.

Оно што ме од оснивања ове манифестације импресионирало јесте бављење најактуелнијим проблемима књиге и издаваштва уопште  и нуђењем конкретних решења, с једне, и искорак ка читаоцима кроз акцију `Недеља књиге у аутобусима ГСП`, с друге стране, рекла је, поред осталог, Бањанин.

Овогодишње издање Book Talk је организован уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и однсе са верским заједницама. У оквиру те манифестације  ће, у простору Галерије Матице српске и Спомен-збирке Павла Бељанског, бити одржано  14 изузетно занимљивих панела.

Њен део је и акција Недеља књиге у аутобусима ГСП, у оквиру које су представници организаторима поклањали нова издања најпознатијих књига.

Поред Татјане Бањанин,  на отварању су говорили и иницијатор и оснивач Роберт Чобан Book Talk, управница Галерије Матице српске Тијана Палковљевић, и управница Спомен-збирке Павла Бељанског Јасна Јованов.