Сарадња Музеја савремене уметности и РТВ

09. октобар 2017. године

Нови Сад, 09. октобар 2017. - У присуству покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослава Штаткића, данас је у Музеју савремене уметности Војводине потписан Протокол о сарадњи Јавне медијске установе Радио-телевизије Војводине (РТВ) и Музеја савремене уметности Војводине (МСУВ). Протокол су потписали генерални директор РТВ Миодраг Копривица и директор Музеја Радован Јокић.

По Штаткићевим речима, потписивање овог протокола је значајан догађај, јер ће се видљивије и снажније промовисати дешавања у домену савремене уметности Војводине.
Ми као држава имамо веома значајне уметнике у свим областима који заиста јесу амбасадори наше културе, али нису довољно промовисани, нагласио је Штаткић и додао да би и друге институције културе требало да следе пример МСУВ.

Директор Јокић изразио је задовољство што је ово прилика и начин да се још више култура види у свим продукцијама РТВ.
Са слоганом Простор отворених могућности‛, ми идемо у нове пројекте, који ће савремену уметност приказати у светлу нових дешавања и паралела, с тим што ова институција културе има високе резултате и посебно нам је важно да то и други људи поред малих екрана виде, додао је Јокић.

Уредница уметничког програма РТВ-а Сташа Јамушаков је подсетила да је и до сада војвођански јавни сервис имао добру сарадњу са МСУВ-е, видљиви у емисији Арт ерије‟, али да ће овим протоколом ти сусрети бити учесталији.