Отворен 1. међународни фестивал кратког филма посвећен безбедној заједници

12. октобар 2017. године

Нови Сад, 12. октобар 2017. - Подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заејдницама Зоран Лазин отворио је синоћ у хотелу Парк 1.  међународни фестивал кратког филма посвећен безбедној заједници. Фестивал се одржава у оквиру 23. Међународне конференције безбедних заједница која је прекјуче почела у Новом Саду.

Међу бројним културним дешавањима у нашој земљи и у Новом Саду, као будућој Европској престоници културе, важно  место заузимају и фестивали домаће и стране видео и филмске продукције, какав је и овај фестивал посвећен безбедној заједници, рекао је том приликом Лазин.

Посебан значај овом фестивалу, додао је Лазин, даје то што је већина људи на нашим просторима недовољно информисана шта је то безбедна заједница, он има и едукативни карактер.

Зато би било драгоцено да се филмови, који ће овде бити приказани, емитују и на нашим телевизијским каналима, како би шира друштвена заједница била упозната са питањима, која сваким даном, свуда у свету и код нас све актуелнија, нагласио је Лазин.
У име Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу учеснике фестивала, госте и домаћине поздравио је помоћник секретара Небојша Дракулић, а испред организационог одбора 23. Међународне конференције безбедних заједница председница одбора Мирјана Миланков. Најзад, у име учесника, поздравне речи упутио је директор Мохсан К.Рахјерди.