Подршка Хрватском културно просветном друштву ''Станислав Препрек''

27. новембар 2017. године

Нови Сад, 27. новембар 2017. - На позив Хрватског културно просветног друштва ''Станислав Препрек'' заменик покрајинског  секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама  др Небојша Кузмановић присуствовао је у суботу, 25. новембra у Спортско пословном центру Војводина концерту женске певачке групе овог друштва.

Том приликом Кузмановић је поздравио присутне, истакавши традиционалну подршку, коју ресорни секретаријат даје мањинским заједницама.

Он је подсетио да гласови и текстови песама којима су нас чланице хора почастиле су већи део публике и нас саме, вратиле у време невиности, у времена пре грехова, када су се хрватске и српске народне песме из Далмације, Међимурја, Славоније, Барање и Бачке доживљавале као своје.

То су песме које су нас одвеле у времена и места у којима су нас наше мајке  даривале поштењем и добротом нагласио је Кузмановић, честитајући успешну петогодишњицу рада, уз напомену да ће се  секретаријат потрудити да и у наредној години још више подржи рад ових и оваквих културно уметничких друштава.

Поред др Кузамновића певачку групу, оркестар али и препуну салу амфитеатра на СПЕНСу поздравила је и Милинка Хрћан, помоћница покрајинског секретара за прописе управу и националне мањине - националне заједнице.