Такмичење најбољих мајстора звука

23. новембар 2017. године

Нови Сад, 23. новембар 2017. - Уметност медија, као креативни алат данас, а извесно колико и сутра, представљаће нову изражајност људског вокабулара у шта нас ТАКТОНС већ 16 година уверава да није фикција, већ реална могућност рекао је синоћ у Студију М, отварајаћи међународно такмичење тонских снимака јавних медијских сервиса из региона и средње Европе - ТАКТОНС, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић.

Он је додао да комуникације, структурни апарати употребне провенцијенције, професионални параметри високе техничко-технолошке вредности, као и опције аутоматике и креативне логике у зони самосталног одлучивања машина јесте нова стваралачка могућност.

Испред Јавног сервиса Радио телевизије Војводине поздравне речи бројним учесницима, такмичарима из Британије, Белгије, Словеније, Румуније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Македоније упутио је заменик генералног директора Јожеф Клем.

Он је нагласио да 21. век доноси јавним медијским сервисима бројне изазове у техничко - технолошким револуцијама, где ће се извесно је највише оцењивати квалитет. С обзиром на то да је ТАКТОНС, како он истиче, окупљање најбољих тонаца и мајстора звука, јасно је да нам тај квалитет неће недостајати.

Радио-телевизија Војводине наредна четири дана биће домаћин најбољим радијским и телевизијским тон мајсторима и инжењерима у региону,  светски познатим произвођачима и дистрибутерима  аудио опреме, а у сарадњи са Факултетом техничких наука у Новом Саду угостиће  и  стручњаке из акустике и аудио технике.

Са тим у вези у холу Студија М постављена је изложба 11 излагача аудио и радијске опреме, који су стигли из региона и из Србије. Звнично проглашење победника одржаће се у суботу, 25. новембра, а до тада биће преслушано 105 снимака који су пристигли из 12 Јавних медијских сервиса.