Подршка фестивалу Егзит

04. мај 2017. године

Нови Сад, 04. мај 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић разговарао је данас са Душаном Ковачевићем, директором фестивала Егзит,  једне од најпознатијих музичких манифестација у Европи.

Током разговора, Штаткић је истакао да ће досадашња успешна сарадња и подршка Покрајинске владе овом фестивалу, који сваког лета окупља десетине хиљада младих из читаве Европе па и света, бити настављена и у наредним годинама.

Овај фестивал је важан и зато што отвара  могућност да се, уз популарну културу и савремену комерцијалну музику,  промовише и савремена уметничка музика, као и нови мултимедијални пројекти, додао је покрајински секретар.

Тако би, према његовим речима, и наши млади извођачи и композитори пронашли своје место на овако популарној и посећеној манифестацији, што би додатно учврстило слику о нашој култури и уметничком, музичком али и другим облицима ставралаштва.

У разговору су учествовали и заменик покрајинског секретара др Небојша Кузмановић и в. д. директора Завода за културу Војводине Смиљка Влајић.