Сећање на вечног Мику Антића

25. јун 2017. године

Нови Сад, 25. јун 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама  др Небојша Кузмановић присиствовао је синоћ у Мокрину 32. меморијалу Мирослав Мика Антић.

Велика и мала места постоје само географски, када је у духовности реч мера је ту другачија. Када дођете у Мокрин и видите улице којима је ходао велики Мика Антић и где су, пре њега, стасали Васа Стајић, Раша Попов и други великани наше културе, кад удахнете атмосферу ове прелепе мaнифестације, схватите да је Мокрин место изнад светова, рекао је, уз остало, Кузмановић.   

Он је подвукао и чињеницу да се Антићев меморијал у Мокрину у континуитету одржава већ више од три деценије, што га, уз неспорну велчину песника којем је посвећен, сврстава у изузетно важне маниофестације. Стога ће се, додао је Кузмановић, овај меморијал од наредне године наћи на листи традиционалних манифестација од посебног значаја.

Поред самог Антића, овогодишњи меморијал је значајним делом био посвећен и недавно преминулом Раши Попову, такође великом  Мокринцу и једној од најосебујнијих личности наше културе.

У програму посвећеном великанима који је водио Богдан Тане Ибрајтер, доајен српског новинарства, и сам рођени Мокринац, учествовали су и мокрински основци којих, иначе, има више од пет стотина.

Непролазне Антићеве стихове је, као и на сваком досадашњим меморијалима без изузетка, казивао првак СНП из Новог Сада Миодрга Петровић.