Срце Војводине је отворено за све

26. јун 2017. године

Нови Сад, 26. јун 2017. - Свака национална и свака верска заједница је за Војводину изузетно важна и отуда и наша недвосмислена подршка њиховим  традиционалним манифестацијама као значајном елементу очувању укупног идентитета, рекао је синоћ, поздрављајући учеснике Бајрамске софре покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић.

Реч је о манифестацији којом припадници Исламске заједнице традиционално обележавају крај Рамазанског поста, а која се у центру Новом Саду, под називом Улица отвореног срца, одржава девету годину за редом.

Наше чврсто и трајно опредљење јесте  не само да чувамо, него и развијамо богатство различитости Војводине и Србије и на томе ћемо истрајати. Да бисмо у томе успели морамо једнако да поштујемо и себе и друге и то ћемо и убудуће чинити, додао је Штаткић, преносећи припадницима Исламске заједнице честитке председника Покрајинске владе Игора Мировића поводом великог верског празника.

Поред покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, присутне је поздравио и реис-ул-лема Исламске заједнице Србије Сеад Насуфовић.

Наша порука вечерас јесте да је у заједништву спас, да је само у заједништву  срећа свих нас који овде живимо, рекао је, уз остало, реис-ул-лема Насуфовић.

Према речима председника Скупштине Града Новог Сада Здравка Јелушића, догађаји попут Бајрамске софре су прилика да схватимо и покажемо колико поштујемо једни друге.

Сви велики верски празници шаљу поруке мира и суживота, дакле оног најбољег што је у срцима људи, додао је Јелушић.

Рамазански пост, траје месец дана, а традиционалну свечаност поводом његовог завршетка су, уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, Града Новог Сада и Културног сентра Нови Сад, организовали Исламска заједница Србије и Муфитијство војвођанско.