Репрезентативна удружења су изузетно важна

02. јун 2017. године

Нови Сад, 02. јун 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић, разговарали су данас са председником Друштва књижевника Војводине (ДКВ) Ђезом Бордашем.

Тема разговора били су услови у којима ради ово репрезентативно удружење које, поред Удружења композитора Војводине, УПИДИВ-а, СУЛУВ-а и Савеза аматера Војводине, представља једну од доминатних тачака на културној мапи Војводине, а тиме и Србије.

Током разговора, Штаткић је нагласио да ће Покрајинска влада и ресорни секретаријат у наредном периоду дефинисати листу приоритетних манифестације, укључујући и књижевне фестивале, а које имају фундаментални значај за културу у Војводини.

Једна од тема била је и организација предстојећег Међународног новосадског фестивала који би, по Штаткићевим речима, као и друге активности ДКВ, требало да буде укључен и пројекат Новог Сада Европске престониоце културе 2021, јер има међународни карактер и добар је промотер наше писане речи.

Бордаш се захвалио Покрајинском секретаријату на подршци, нагласивши да ће, упркос скромнијем овогодишњем буџету, конитунуитет тог фестивала бити сачуван. Уз то, он је указао и на важност очувања континуитета излажења часописа ДКВ Златна греда.