Додељене награде Златно перо Друштва новинара Војводине

08. јул 2017. године

Нови Сад, 08. јул 2017. - У атријуму Музеја Војводине у Новом Саду, данас су додељене новинарске награде Златно перо, које Друштво новинара Војводине, почев од 2010. додељује сваке године. Лауреатима и званицама на данашњој свечаној додели награде обратили су се подсекретар у Покрајинском секретаријату за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Зоран Лазин и председник ДНВ Младен Батут.

Велика је привилегија бити данас са добитницима новинарског Златног пера, овде у атријуму Музеја Војводине који је и сам, својим радом и програмима постао један од најбољих наших музеја и институција културе. Зато није случајно што смо баш овде. Велико је задовољство видети овогодишње лауреате, оне који су награде већ добили и све оне који ће их једном можда и сами добити. Ово је фантастично признање за оне који читав живот посвете писању о другима, и без обзира на награде живот посвете овој тешкој и одговорној професији. Зато три магичне речи, слоган Друштва новинара Војводине: истина, поштење и традиција, баш као и наши награђени новинари увек морамо имати у виду рекао је Зоран Лазин.

Награде добитницима уручили су помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Милан Мицић и председник ДНВ Младен Батут. Новинари који су ове године награђени Златним пером, су по редоследу којим је признање уручено: Галус Ласло (емисије о аграру, РНС), фоторепортер и уредник фотографије Јарослав Пап (Дневник, Танјуг), Срђан Басић (РТВ, Свет око нас), Бранко Станковић (РТС, РБ, Квадратура круга), Марко Рокнић (Вјесник, Комунист, Дневник, Фракфурске вести, РТВРС) и Ружа Суботић (Дневник, Еликсир). Како је рекао председник ДНВ, и овај пут, седми по реду, награђени су најбољи и најпрепознатљивији аутори у новинарској струци, искључиво у сагласју са квалитетом професионалног рада и његовим дометима. Без обзира на то у којој редакцији раде или на њихово могуће чланство у неком другом удружењу новинара.