Кузмановић: Снажна подршка Словачком војвођанском  позоришту

14. јул 2017. године

Нови Сад, 14. јул 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је разговарао са директорком Словачког војвођанског позоришта из Бачког Петровца, Виером Крстовски о могућностима даље сарадње.

Саговорници су се сложили да наредне године, када је и јубилеј једне од најважнијих институција културе Словака у Србији, па самим тим и Војводини обележава 15 година од оснивања да се подржи премијером предстве предвиђеној за март следеће године.

По речима заменика Кузмановића, ресорни секретаријат се труди да у складу са буџетским могућностима испоштује бројне пројекте, које су од приоритетног значаја за културну политику секретаријата, а ту се свакако налази и Словачко војвођанско позориште.

Очување, неговање и подршка мултикултурализма, мултиконфесионализма, нарочито традиционалних манифестација, јесте наш приоритет истакао је Кузмановић.

Он је додао да се поред фундаменталних културних вредности, посебна пажња посвећује позоришту, тако да осим Српског народног позоришта јача подршка ће бити у наредном периоду усмерена и на позоришта мањинских заједница.

Виера Крстовски је изразила захвалност на разумевању, нагласивши да је подршка Покрајинске владе и ресорног секретаријата била незаобилазан фактор у одржавању традиционалног позоришног фестивала у Бачком Петровцу, које се ове године реализује од 22. до 26. септембра.