Монографија за век краљице спортова у Новом Саду

03. фебруар 2017. године

Нови Сад, 03. фебруар 2017. - Покрајински секретари за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама и за спорт и и омладину, Мирослав Штаткић и Владимир Батез, разговарали су угледним спортским радником и председником Скупштине Ателтског клуба Војводина Зораном Взчевићем. Повод је било обележавање века краљице спортова у Новом Саду који се навршава управо ове године.

АК Војводина је, годинанама, убедљиво најуспешнији атлетски колектив у Србији, а изузетан јубилеј атлетике, Нови Сад, према Вучевићевим речима, дочекује обасјан сјајним резултатима пре свега најбоље српске скакачице у даљ свих времена, чланице тог клуба Иване Шпановић. Њени, али и успеси других новосадских атлетских асова биће овековечени у монографији посвећеној стогодишњици атлетике која ће из штампе изаћи ове године.

Нови Сад је током целог  века колико у њему траје атлетика, имао имена са којима је могао да се поноси. То важи за све атлетске дисциплине, али оно што је посебно карактеристично и што ће бити истакнуто у монографији,  јесте апсолутни примат у скакачким дисциплинама. Ивана је на то ставила златан печат, рекао је Вучевић.

Штампање монографије чији аутор је угледни новосадски новинар Павле Малешев ће, како је договорено, помоћи оба секретаријата.

Сви вансеријски узлети појединаца и колектива, у било којој области, треба да буду овековечени и, као светао пример, остављени генерацијама које долазе. Отуда и наша недвосмислена подршка овом пројекту, подвукао је секретар Штаткић.

С друге стране, Батез је истакао значај спорта уопште, укључујући и улагања државе у ову област друштвеног живота.

Својвремена адаптација стадиона Карађорђе, уређење атлетске стазе `Ђачког игралишта` и адаптације једне од хала `Новосадског сајма` за тренинг  у зимски условима, сигурно су допринели развоју атлетике чији резултати заслужују свако поштовање, а традиција и историја једну овакву монографију, закључио је Батез.