За листове на језицима мањина 264,8 милиона динара

01. фебруар 2017. године

Нови Сад, 01. фебруар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама Мирослав Штаткић потписао је данас уговоре о финансирању у 2017. години са  челним људима девет издавачких кућа које на језицима националних мањина издају укупно 22 листа. За њихово функционисање  је у овој години из покрајинског буџета издвојено 264.805.000,00 динара.

Веома је важно да се обезбеди стабилно и одрживо излажење ваших листова, а самим тим и за   информисање припадника ваших националних заједница и то је наше трајно опредељење. Средства која смо издвојили иначе значајан део укупног буџета нашег секретаријата и веома је битно да буду сврсисходно реализована, рекао је секретар Штаткић.

Уговори о финансирању потписани су са издавачким кућама Мађар Со , Хет Нап, Хлас људу, Либертатеа, Руске слово, Буњевачке новине, Хрватска ријеч, Ридне слово и Македонска виделина.

Материјална подршкa која нама обезбеђује сигурно излажење, а нашим читаоцима информације на матерњем језику, веома је важна. Осећам, истовремено, потребу да захвалим и на томе што смо позвани да уговоре потпишемо сви заједном,  у једној заиста лепој и охрабрујућој атмосфери, што се раније никада није дешавало, рекао је, непосредно после потписивања, Виктор Шећеровски,  директор Македонске виделине .

Поред финансирања листова чији оснивачи су национални савети националних мањина, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама ће ове године, у оквиру конкурсног суфинансирања,  са укупно 6.200.000,00 динара подржати и медије на мањинским језицима који су у приватном власништву или су им оснивачи невладине организације.