Помоћ социјално угорженим породицама

28. децембар 2017. године

Нови Сад, 28. децембар 2017. - Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа бачког др Иринеја, Добротворна установа Православне Епархије бачке "Владика Платон Атанацковић" је и ове године, уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама, са успехом реализовала добротворну акцију даривања социјално угрожених појединаца и породица.

Како је саопштила Добротворна установа, у акцији под називом "Помоћ угроженима" подељено је 160 ланч пакета, чиме је Црква, кроз социјални ангажман у савременом друштву, исказала свест о социјалној и друштвеној одговорности и тиме дала свој допринос у решавању нагомиланих проблема са којима се човек суочава у свакодневном животу.

Ову акцију даривања ланч пакета за социјално угрожене појединце и породице Добротворна установа је реализована на подручју општина Бачка Паланка и Врбас, као и града Новог Сада, захваљујући информацијама добијеним од стране свештеника, а на основу којих је оформила социјалну карту угроженог становништва.

Реализацију овог пројекта испратио је и помоћник покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама, задужен за односе са верским заједницама  Мирослав Илић, који је заједно са управником Добротворне установе, свештеником Лазаром Мајсторовићем, обишао кориснике Службе помоћи неге и кући.

Дарко Томић, један од корисника Службе, у безазленим околностима, пре 13 година, остао је непокретан и у породичном дому на Ветернику живи са супругом Сандром и сином Ђорђем.

Том приликом, Томићи су се захвалили на помоћи и истакли како су се уверили да нису препуштени сами себи, јер иако живе у тешким животним околностима, уз бригу Цркве и државних институција, свесни су да неће бити препуштени забораву.