Штаткић: Приоритет промоција домаћих аутора

18. децембар 2017. године

Нови Сад, 18. децембар 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Мирослав Штаткић данас је одржао радни састанак са новопостављеном в.д. управницом Спомен збирке Павла Бељанског Миланом Квас.

Саговорници су се сложили да у наредном периоду програм и план рада ове институције културе треба да буде видљивији и да више промовише уметнике са ових простора, што је у складу са политиком рада Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Војводина има богато уметничко тло, што се види како кроз историју уметности, тако и данас и то смо дужни, према речима Штаткића, да промовишемо и кроз задужбинарство.

Покрајински секретаријат је ту да, у складу са буџетским могућностима помогне у реализацији пројеката. Подржавамо сарадњу и са другим институцијама културе, како би сви заједно са квалитетним пројектним предлозима дочекали 2021. годину и на тај начин оправдали титулу Новог Сада, као Европске престонице културе, рекао је Штаткић.

Милана Квас је рекла да је Спомен збирка Павла Бељанског током ове године имала низ активности, чиме је на пригодан начин обележила 60 година од оснивања музеја. Ту је била изложба Петра Лубарде, поводом 110 година од његовог рођења и реализована је још једна међурегионална поставка посвећена Игњату Јобу. Милана Квас најавила је да се за наредну годину планирају изложбе посвећене неким од аутора постојеће колекције, као и изложбе из збирки аутора.