Подршка Друштву чланова Матице српске у Црној Гори

13. децембар 2017. године

Нови Сад, 13. децембар 2017. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић данас је одржао радни састанак са члановима Друштва Матице српске у Црној Гори, председницом проф. др Јелицом Стојановић и генералним секретарим проф. др Блажом Поповићем. Састанку је присисутвовао и председник Матице српске проф. др Драган Станић.

Током разговора у којем су чланови друштва Матице српске у Црној Гори представили делокруг својих активности и ангажовања са  циљем да што више негују духовни и културни живот српског народа у Црној Гори, истакли су да са тим у вези је и развијање, промовисање књижевности, уметности и науке уопште.

Како је основни циљ сваког Друштва Матице српске  да развија, проучава културу српског народа, без обзира на то у којим државама његови припадници живе, као и његове културне, научне и друге везе са словенским, суседним и другим народима у свету, др Кузмановић је истакао спремност за реализацију пројеката, који су им од великог значаја.

По његовим речима ресорни секретаријат, као један од пријатеља Матице српске, ће се потрудити да, у складу са буџетским могућностима, путем конкурсног финансирања учествује у оним сегментима, за које верујемо иду у правцу очувања културе, језика, писма и обичаја српског народа у Црној Гори.