Пун допринос Европској престоници културе 2021

17. август 2017. године

Нови Сад, 17. август 2017. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић са сарадницима одржао је  радни састанак са делегацијом Фондације Нови Сад 2021 - Европска престоница културе коју је предводио директор Немања Миленковић.

Тема су биле предстојеће активности Фондације које се, једним делом, финансирају и из буџета АП Војводине. Реч је, како је прецизирао Штаткић, о 87 милиона динара које су за то опредељене јунским ребалансом покрајинског буџета.

Сваки радник у култури, појединачно или као део колектива или неке од институција треба да допринесе адекватном представљању Новог Сада као заслужене престонице културе, истакао је Штаткић и додао да су у том послу најбитнији квалитет, а не квантитет пројеката.

Потврђујући овакав став, Миленковић је нагласио да је суштина да се сви ми на најбољи начин представимо кроз низ различитих креативних пројеката, који ће у себи садржати и перспективу одрживости.

Средства која за овај велики подухват издваја АП Војводина биће усмерена на пројекте и активности у области међународне сарадње, као и на уметничке, партиципативне и инклузивне активности, додао је Миленковић.

То, како је прецизирао, подразумева и набавку одговарајуће мултимедијалне опреме, уређење малих јавних простора, такозваних урбаних џепова, и активности везане за укључивање особа са инвалидитетом, као осетљивих група, у друштвени и културни живот Новог Сада.