Подршка очувању идентитета Срба у Хрватској

30. септембар 2016. године
 

Вуковар, 30. септембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић су, на позив Вуковарско- сријемске жупаније, боравили у административном центру те жупаније Вуковару, у којем Срби чине значајан део становништва.
На састанку са жупаном Божом Галићем, замеником жупана Ђорђем Ћурчићем, прочелницом за међурегоионалну сарадњу Кристином Чернок и прочелником за културу и туризам Виктором Лукочевићем, договорена је даља сарадња у области, културе и информисања.

По речима секретара Штаткића став Покрајинске владе и ресорног секретаријата јесте да се на одговоран начин односимо према националној култури, поштујући и негујући све друге националне заједнице-мањине.
Наш циљ је да се сарадња одвија на конкретниим пројектима који ће на прави начин подржати неговање националног идентитета Срба у Хрватској, као што ми чувамо и негујемо национални идентитет Хрвата у Војводини и Србији рекао је секретар Штаткић, подсетивши да су управо култура и информисање области кроз које се национални идентитет најбоље чува.

С друге стране, жупан Галић је изразио задовољство данашњом посетом секретара Штаткића, означивши је као наставак сарадње која траје већ годинама.
Током посете Вуковарско-сријемској жупанији, секретар Штаткић обишао је ТВ продукцију Заједничког већа општина Вуковар и Радио Дунав, чије пројекте Покрајински секретарајат сваке године суфинансира, као и лист Извор и Српски културни центар.