Сарадња и подршка месечнику Српско Коло

22. септембар 2016. године
 

Нови Сад, 22. септембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и заменик др Небојша Кузмановић данас су разговарали са председником Савеза Срба из региона и издавачем месечника Српско Коло Миодрагом Линтом.
Лист Српско коло промовише активности, проблеме и питања избеглих, расељених и проганиних Срба у региону, али са бави и питањима владавине права, демографијом, активностима челних људи општина, градова, покрајина и Републике. Тренутно излазе на 24 стране у тиражу од 15.000 примерака. Постоји, међутим, потреба за приширење обима на 32 стране и тиража на 25.000 примерака.

Секретар Штаткић је изразио наду да ће, у складу са предстојећим буџетом, и определењем за рационално коришћење средстава, Секретаријат успети да подржи и овај месечник, који је због свог садржаја и тема на које се фокусира, са разлогом постао за кратко време тражена новина.
Поред тога, ово је и прилика да успоставимо сарадњу и да се у вашем листу нађу и информације везане за активности Покрајинске владе и њених секретаријата закључио је секретар Штаткић.
Захваливши на разумевању и будућој подршци, Линта је најавио и један од будућих пројеката - Дане Срба из региона чији је циљ очување културе, традиције и обичаја крајишких Срба.
Та манифестација би се реализовала од новембра ове до маја следеће године, са амбицијом да то постане традиционалан догађај, а обухватила би више културних, спортских, образовних и хуманитарних акција, прецизирао је Линта.