Лепота различитости спаја и земље и људе

09. септембар 2016. године
 

Нови Сад, 9. септембар 2016. - Фестивал ауторског филма земаља Подунавског региона ПРОФЕСТ 2016 отворен је вечерас на Панонија, код Бачке Тополе. Реч је од седмој по реду смотри радијских и телевизијских репортажа на тему Лепота различитости чији домаћин је Радио-телевизија Војводине (РТВ).
На овогодишње издање фестивала приспело је 189 ауторских остварења из свих четрнаест подунавских земаља, а отворио га је подсекретар Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама Зоран Лазин.

Управо је лепота раличитости оно што краси Србију, па самим тим и Војводину. То ће, убеђен сам, видети и осетити на овом фестивалу који културу и уметност спаја у дух лепоте и толеранције, рекао је, отварајући фестивал потсекретар Лазин.
У име РТВ учеснике и госте поздравио је генерални директор Миодраг Копривица, а испред организације ПРОФЕСТ-а председник Управног одбора ове значајне манифестације Рајко Вулин.
Гост овогодишњег ПРОФЕСТ-а је делегација фестивала Братина из Руске Федерације који окупља око 50 телевизијских компанија Московског региона и Подмосковља, а са којим ПРОФЕСТ има братске односе од 2011.