Јача подршка медијима у дијаспори

06. септембар 2016. године
 

Нови Сад, 6. септембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама проф. Мирослав Штаткић и заменик др Небојша Кузмановић данас су разговарали са главним и одговорним уредником Српских недељних новина у Будимпешти Драганом Јаковљевићем.

По речима секретара Штаткића, политика овог секретаријата, између осталог, јесте да снажније и јаче подржи српску дијаспору.
Учинићемо све да се убудуће одвоје већа буџетска средства за помоћ медијима у дијаспори, како у Мађарској, тако и у Румунији и Хрватској, јер неговање језика, писма, културе и обичаја јесте законска обавеза, како Уставом загарантованих права националних заједница-мањина у Србији, тако и оних Срба, који живе у дијаспори закључио је секретар Штаткић.

Јаковљевић се захвалио на подршци у будућој сарадњи и апострофирао да у Мађарској српски недељник, се штампа у две хиљаде примерака, који се бесплатно достављају читаоцима. Редакција је врло скромна, као и помоћ мађарске Владе, а два века постојања Српских недељних новина у Будимпешти јесте довољан основ, да са таквом традицијом, овај лист добије и подршку матице.