Подршка за научни рад

02. септембар 2016. године
 

Нови Сад, 2. септембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједнима професор Мирослав Штаткић, разговарао је данас са делегацијом Удружења универзитетских наставника и научника Војводине (УУННВ), коју је предводила председница проф. др Мирјана Ачански.
Поред ње, у делегацији су били и проф. др Миодраг Злоколица и проф. др Десанка Божидаревић, а поред других активности овог удружења, било је речи и о Награди за животно дело коју УУННВ традиционално додељује у областима техничких, биотехнолошких, медициснких и друштвено-хуманистичких наука.

Секретар Штаткић је подржао овај вид одуживања дуга према најистакнутијим универзитетским наставницима и научницима који су својим достигнућима обогатили свет научних сазнања и издигли висок реноме Новосадског универзизтета.
Како је данас речено, делатност УУННВ већ подржава Покрајински секретаријат за високо образовање и научноистраживачку делатност. Професор Штаткић је, кроз пројектно финансирање издавачке делатности, најавио подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама штампању Животописа лауреата Награде за животно дело коју додељује УУННВ.