Кузмановић посетио Међународни сајам књига

28. октобар 2016. године
 

Нови Сад, 28. октобар 2016. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић јуче је посетио 61. Међународни Сајам књига у Београду који се ове године одржава под слоганом Књиге у руке.

Током обиласка др Кузмановић је прво посетио штанд Матице српске, где се упознао са најновијим издањима и публикацијама стручне литературе, као и енциклопедијским издањима, које је ове године Матица представила на сајму књига. После тога обишао је и неколико домаћих издавачких кућа као што су Каирос из Сремских Карловаца и Стилос из Новог Сада, а затим и штандове неколико издавача из Ирана.

Ирански издавачи су, иначе, почасни гости овогодишње манифестације у славу књиге и представили су дела на персијском, енглеском и српском језику из области иранистике, религије, гностицизма, као и наслове савремене иранске књижевности и књига за децу.

По Кузмановићевим речима Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама ове године ће се посебно усмерити ка издавачима и определити више буџетских средстава за ту област, која је неколико година уназад била запостављена.

У оквиру конкурсног финансирања у оквиру реланих могућности покушаћемо да помогнемо свим издавачима рекао је др Кузмановић, најавивши и нове конкурсе за издаваштво.

Сајам ове године траје до 30. октобра, а учествује преко 450 излагача из земље и иностранства. Поред Ирана, као почасног госта, ту су и издавачи из Анголе, Белорусије, Босне и Херцеговине, Индије, Израела, Мађарске, Јапана, Кине, Републике Српске, Русије, Словеније, Хрватске и Црне Горе.