Обележен Дан општине Бачки Петровац

14. октобар 2016. године
 

Нови Сад/Бачки Петровац, 14. октобар 2016. - И ове године на данашњи дан, 14.октобра, обележен је Дан општине, датум, који представља сећање и на Дан ослобођења Општине Бачки Петровац у Другом светском рату. Већ традиционално обележавање овог дана је почело полагањем венаца од стране представника локалне самоуправе на споменик палим борцима у народноослободилачком рату.

У присуству председника општине Бачки Петровац Срђана Симића, председника Скупштине града Новог Сада Здравка Јелушића, представника амбасаде Словачке у Републици Србији и бројних гостију, присутне је поздравио заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама др Небојша Кузмановић.

Кузмановић је честитајући на Дану општине и на Дану сећања на све оне, који су се током Другог светског рата борили за слободу у овим крајевима рекао да борба за слободу није завршена те давне 1945. године, већ је слобода реч и снага да у тој борби будемо сваки дан.
Посебна ми је част и задовољство што са овог места могу да још једном потврдим снажну повезаност, која спаја српски и словачки народ, не само кроз историјске датуме, већ и кроз суживот који вековима негујемо и наставићемо да га негујемо на овим просторима закључио је Кузмановић.