Велика култура се дешава и у малим местима

13. октобар 2016. године
 

Нови Сад/Бечеј, 13. октобар 2016. - Велика култура се дешава и у малим местима, оценио је вечерас, после отварња Бечејског фестивала монодраме Бе:фемон који ће у Градском позоришту трајати до 16. октобра, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама професор Мирослав Штаткић.

Данас је општина Бечеј место сусрета великих глумаца, представа и културних дешавања, што је само доказ да нешто, што је попут бечејског фестивала монодраме, може да опстане и траје и изван великих градова додао је професор Штаткић

Реч је, иначе, о четвртом издању овог фестивала који је отворен монодрамом Међуигре 0-24 у извођењу једног од најпознатијих глумаца са бивших југословенских простора Зијаха Соколовића. Уз њега, на фестивалу ће наступити и глумци Ирфан Менсур, Ивана Шћепановић, Роберт Рутонић, Никола Ракочевић и Дамир Пољичак.

По речима директора Градског позоришта у Бечеју Здравка Петровића, прве две године фестивала биле су пробне, јер је током њих проверавано да ли једна мала средина може да издржи једну захтевну четвородневну манифестацију.

Данас смо сигурни да правимо један веома озбиљан културни бренд који ће уз Мајске игре постати препознатљив и ван наших граница. Велики број пријављених монодрама за овогодишњи фестивал, као и чињеница да су пријаве дошле из скоро свих бивших југословенских република, јасан је показатељ да за Бе:фемон влада све веће интересовање истакао је Петровић.