Подршка гласу истине и охрабрења

08. октобар 2016. године
 

Нови Сад, 8. октобар 2016. - У просторијама Радија Беседа, гласила Епархије бачке СПЦ, данас је одржан састанак уредника црквених радио станица из целе Србије. Тема су били међусобна сарадња ових станица и значај информисања којим се оне баве, а присуствовали су и представници Покрајинског секретаријата за културу, информисање и односе са верским заједницама и републичке Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама.
Поред представника Радио Беседе, у Новом Саду су се окупили и представници црквених радио станица из Београда, Сремских Карловаца, Ваљева, Пријепоља, Крагујевца, Суботице, Бачке Паланке и Руме, као и представник ТВ храм, једине црквене телевизије у Србији. У име домаћина, учеснике је поздравио главни и одговорни уредник Радио Беседе, презвитер Жељко Латиновић.

Верујем да ћемо данас заједно направити нове искораке у стварању још бољег и још квалитетнијег програма који презентују наше радио станице и чији значајан део је резултат међусобне размене информативних садржаја, рекао је главни и одговорни уредник Радио Беседе.
Према речима Ђорђа Вукмировића, помоћника покрајинског секретара за јавно информисање, медије и аналитику, у знатном делу медија у Србији данас, нажалост, преовлађују гласови лажи и гласови обесхрабрења.
Отуда су и гласови истине и охрабрења које истрајно преносе црквене станице још значајнији. То вашу мисију чини још узвишенијом, додао је Вукмировић.

Осврћући се на укупно стање у српском друштву, помоћник покрајинског секретера за односе са црквама и верским заједницама Мирослав Илић оценио је да је морално окрепљење духу нашег народа изузетно важно.
Национални приротет је обнова хришћанске културе коју носи, чува и пропагира Црква и неопходно је успоставити јасне критеријуме у садашњости како би морални дух нашег народа остао на завидном нивоу, нагласио је Илић.
Истакавши да сва истраживања говоре да је слушаност црквених станица веома висока, не само у редовима верника, већ и оних који то нису, представник републичке Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владимир Тодић је оценио да је садржај њиховог програма и својеврсна морална компензација за најблаже речено непримерене садржаје које емитује велики део комерцијалних медија у Србији.
Представници црквених медија су се, иначе, први пут састали 7. јуна ове године у Сремским Карловцима, а пракса редовних окупљања биће настављена 22. новембра у Београду, где ће им домаћин бити ТВ Храм.