Могућност за сарадњу и са индијским Боливудом

21. новембар 2016. године

Нови Сад, 21. новембар 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама професор Мирослав Штаткић и заменик др Небојша Кузмановић разговарали су  данас у Покрајинској влади са Весном и Мином Бошкан, власницама Контент артист продукцијске куће у Бомбају у Индији.

Тема разговора односила се на могућности сарадње у области културе, где Индија као држава са милијарду и по становника, у којој само у Бомбају живи 15 милиона пружа бројне видове сарадње.  

По речима саговорница Бомбај је поред културног средишта са  универзитетом,  књижарама, музејима, низом храмова има богату филмску индустрију, која Војводини, па самим тим и Србији  пружа бројне могућности за сарадњу. Како кажу Бошканове, посебно их занима поред привредне сарадње, туризам у Војводини и Србији, поготово онај који је везан за добру филмску продукцију, јер је Бомбај центар филмске индустрије тзв. Боливуд. Филм у Индији није само забава, он је и важан део друштвенополитичке средине, па је и одговорност филмаша велика, сматрају Бошканове и додају да наше тврђаве, петроварадинско подграђе, Фрушка гора...и многе друге дестинације за њих су нешто посебно и ново.

Секретар Штаткић изразио је задовољство да се оствари сарадња са једном импресивном државом каква је Индија, која осим богате културе и традиције представља  могућност за нова велика тржишта.

Сматрам да би та могућност за сарадњу требала да се реализује и у координацији са другим секретаријатима Покрајинске владе, па да се са заједничком понудом иде ка индијским партнерима, свако из своје бранше рекао је Штаткић и додао да је за филмску индустрију наша земља једна је од озбиљнијих дестинација у којој се могу снимати добри историјски филмови закључио је он.