Секретар Штаткић примио делегацију Вуковарско- сремске жупаније

16. новембар 2016. године

Нови Сад, 16. новембар 2016. - У Покрајинској влади јуче је представљен пројекат Одговор на свеприсутне ванредне ситуације у пограничној области - ЕМБЕР. Овај пројекат заједнички реализују институције из Србије и Хрватске. Пројекат Ембер суфинансира се средствима Европске уније.

Тим поводом, покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с весрким заједницама професор Мирослав Штаткић и заменик др Небојша Кузмановић примили су делегацију Вуковарско сремске жупаније у чијем саставу су били заменик жупана Ђорђе Ћурчић, менаџер пројекта из Вуковарско-сремске жупаније Даниела Баришић и представници Агенције за развој Вуковарско-сремске жупаније ХРАСТ д.о.о.

С обзиром на то да Агенција Храст се бави припремом пројеката из Фондова Европске уније, на састанку је договорена стручна сарадња око међурегионалних пројеката покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.
Секретар Штаткић истакао је да и недавно проглашење града Новог Сада за Европску престоницу културе 2021. године, отвара врата за много ширу културну сарадњу и предлозима везаним за то.
Овом састанку претходио је разговор и са представницима Секретаријата Покрајинске владе, Фонда Европски послови АП Војводине и Покрајинског секретаријата за привреду и туризам из Србије.