Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић на Сомборској жетелачкој Дужионици

24. јул 2016. године

 

Нови Сад/Сомбор, 24. јул 2016. - Заменик покрајинског секретара за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама др Небојша Кузмановић био је гост сомборске буњевачке ''Дужионице'' жетелачке свечаности Буњеваца у овом делу Бачке, коју организује Буњевачко коло, а која је ове године одржана по 16. пут. На овој свечаности се благосиља ново жито и први хлеб од новог брашна. Ова манифестација обухвата дефиле ношњи, коња, кочија и фијакера, а посебну пажњу су привукле Буњевачке краљице које су носиле класје овогодишњег рода. Пријем за све учеснике свечаности у Градској кући организовала је градоначелница града Сомбора Душанка Голубовић.

Заменик покрајинског секретара др Небојша Кузмановић је том приликом изјавио да ће покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама посебну пажњу посветити културним и образовним програмима и пројектима националних заједница и њихових организација и удружења, у области аматеризма, и свесрдно их помагати, јер су то веома важне активности у стварању културних идентитета у вишенационалној средини каква је Војводина.