Бојан Пајтић са представницима Егзит фестивала
25. фебруар 2016. године

Нови Сад, 25. фебруар 2016. - Музички фестивал Егзит, који се већ 16. годину одржава у Новом Саду, данас јесте најбољи европски фестивал те врсте и доприноси друштвеној заједници много више него што заједница улаже у њега, сложили су председник Покрајинске владе др Бојан Пајтић и покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић на састанку са представницима Егзита.
Истакавши да је веома поносан што је био први званичник који је још 2000. године подржао одржавање Егзита, у историјским околностима борбе против једног диктаторског режима и борбе против неслободе, Бојан Пајтић је изјавио да овај фестивал и данас има важну улогу.

Егзит има цивилизацијску обавезу да у условима неслободе буде светионик слободе, у условима растућег примитивизма учини све да младим људима покаже и омогући да уживају у нечем вреднијем него што су ријалити програми, много квалитетнијем од примитивизма који се са малих екрана излива сваки дан у нашим животима и да им објасни да се може живети достојанствено и у овој земљи. Због тога улога Егзита није само комерцијална, она је цивилизацијска и због тога представници Егзита имају и ту врсту обавезе која је историјска и коју се, коначно, и сами себи наметнули високим стандардом идеје за коју су се борили све ово време, поручио је Пајтић.

Директор Егзита Душан Ковачевић се захвалио председнику Покрајинске владе на континуираној подршци од самог почетка. Представљајући најновију награду коју је Егзит добио као најбољи европски фестивал и дестинација, Ковачевић је рекао да посетиоци из више од 60 земаља доприносе туристичкој економији Новог Сада, Војводине и Србије.

Поред тога, како је навео Ковачевић, друштвена одговорност је један од главних покретача Егзита и данас. Међу пројектима које Егзит реализује у том смислу,Ковачевић је издвојио пројекат Млади хероји са националним конкурсом за младе хероје, на коме су изабрани најбољи у својим областима и који ће бити представљени као узори, уместо погрешних узора који се често виде у ТВ-програмима.