Славиша Грујић посетио Национални савет црногорске националне мањине у Врбасу
11. фебруар 2016. године

Нови Сад, 11. фебруар 2016. - Покрајински секретар за културу и јавно информисање Славиша Грујић данас је посетио Национални савет црногорске националне мањине са седиштем у Врбасу, који се пре месец дана уселио у нови простор. Реч је о објекту, који има довољно простора да, осим канцеларија Савета, буде место где ће се одржавати изложбе, представе, књижевне вечери, радионице и други културни догађаји.
Тренутно се у овом простору налази изложба "Октоих" аутора Димитрија Поповића, еминентног црногорског сликара, графичара и књижевника, а поред његових изложено је и 12 радова од шест аутора са прошлогодишње ликовне колоније, која је одржана у Врбасу.

Након разговора са председником Националног савета црногорске националне мањине Ратком Шоћом, секретар Грујић је рекао да је овај простор од изузетног значаја за црногорску заједницу у Војводини, јер се у њему могу одржавати разни културни садржаји са једне стране, а има довољно места и за смештај библиотеке. Свака национална заједница у Војводини треба да има свој простор, где ће на прави начин неговати језик, култура, писмо и на крају информисање, што им је Уставом загарантовано право. Са тим у вези, истакао је секретар Грујић, и црногорска национална заједница има право да негује своју богату прошлост, односно, богату историју, да кроз разне културне садржаје негује језик и писмо, а кроз програм на Радио-телевизији Војводине Луча негује и информисање.

Покрајински секретар Грујић и председник Шоћ су се сложили око програма рада и даљих активности у раду Савета, који за циљ има промоцију црногорске културе, обичаја и традиције.