Мирослав Штаткић примио Душана Тодоровића

18. август 2016. године
 

Нови Сад, 18. август 2016. - Покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе с верским заједницамам професор Мирослав Штаткић и заменик секретара др Небојша Кузамновић данас су у Покрајинској влади примили уметника, сликара, бившег декана Академије уметности у Новом Саду Душана Тодоровића, члана Удружења ликовних уметника Србије и Европе.
Током разговора, Тодоровић је упознао секретара Штаткића са активностима удружења ликовних уметника, уз препоруку и предлог да се мало више афирмишу млади уметници Војводине, организоавњем међународне ликовне колоније у Новом Саду. Са тим у вези истакао је и потребу да нагласи и промоцију нове уметности Стреет арт-а и на нашим просторима, као и израду графита и мурала. Такав један мурал, по мишљењу Тодоровића, био би изузетно видљив и препознатљив на бедемима код Петроварадинске тврђаве, дуж Дунава. Поред тога, следеће године обележава се десет година од осниваља фондације Мали Принц , у чију част би требала да се изда озбиљна монографија свих музичара, драмских и ликовних уметника, који су били и јесу део те фондације.

Секретар Штаткић подржао је идеје Душана Тодоровића, нагласивши да поред међународне ликовне колоније, која окупља бројна имена уметника и изван наших граница је добро да се организује и међународна композиторкса колонија и међународна књижевна колонија. Култура и уметност немају границе и оне су опште добро, које треба да се повезује, размењује идеје и зато је постојање колонија и Бијенала од изузетне важности за све.