Секретар Штаткић примио директора BanatLink-а Жељка Аџића

11. август 2016. године
 

Нови Сад, 11. август 2016. - Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе верским заједницама, наставиће да поџава емитовање програма на српском језику изван наших граница, како би се око 14.000 Срба у жупанији Тимиш са седиштем у Темишвару информисало о актуелностима у српској култури, фолклору и музици, рекао је на данашњем састанку у Покрајинској влади ресорни секретар професор Мирослав Штаткић у разговору са директором темашиварског Радија BanatLink-а Жељком Аџићем.
Аџић је упознао секретара Штаткића са бројним активностима Радио BanatLink-а, једног од медија на српском језику у дијапсори, који има подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама. Секретаријат је, наиме, ове године финансијски помогао емисију тог радија Банатски мозаик која се бави темама из области културе, фолклора и музике.
Секретар Штаткић поздравио је иницијативе Радио BanatLink-а, које афирмишу културу изван наших простора и који је један од најслушанијих на тим просторима. Од посебног је значаја, што ће се сарадња успоставити и са покрајинским јавним сервисом и румунском редакцијом у оквиру Радио Новог Сада, чиме ће се и садржајно обогатити емисије BanatLink-а.