Отворене "Словачке народне свечаности" у Бачком Петровцу

06. август 2016. године
 

Нови Сад/Бачки Петровац, 6. август 2016. - У Бачком Петровцу у петак, 5. августа, почеле су 55. традиционалне свечаности поводом националног празника Словака у Србији. Свечаности које су трајале до 7. августа, обележио је наступ фолклорних група, изложбе, позоришне представе и спортски сусрети.

Свечаном отварању централне манифестације Словака у Србији, уз многобројне грађане и представнике општине Бачки Петровац, присуствовале су многе званице. Манифестацију су званично отворили потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и амбасадор Словачке Републике Њ.Е. Дагмар Репчекова. Поред бројних представника републичке и покрајинске Владе, Амбасаде Словачке у Србији, као челници Националног света и Матице Словака у Србији, манифестацији су присуствовали и покрајински секретар за културу, јавно информисање и односе са весрким заједницама професор Мирослав Штаткић и његов заменик др Небојша Кузмановић.
Словачке народне свечаности су јединствен догађај на коме се могу видети бројне изложбе, концерти, позоришне представе и други културно-уметнички програми који на најбољи начин представљају културни живот Словака у нашој земљи.